6ο ΠΕΚΕΣ

Προς εκπαιδευτικούς Ε.Α.Ε. Π.Ε. και Δ.Ε.

Το παρακάτω παιδαγωγικό υλικό καθώς και τα συνημμένα αρχεία αφορούν στο διήμερο πρόγραμμα επιμόρφωσης που πραγματοποιήθηκε στις 24 και 25 Οκτωβρίου 2022 με θέμα:

«Το Εξατομικευμένο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης (EΠE) υπό το πρίσμα της ενταξιακής-συμπεριληπτικής εκπαίδευσης και της προσωποποιημένης μάθησης (personalized learning)» και έχει αποσταλεί από την εισηγήτρια κ. Μαρία Γελαστοπούλου.

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

 

Στον παρακάτω σύνδεσμο έχουν αναρτηθεί δέκα(10) παρουσιάσεις που έγιναν από τον ΣΕΕ Εκπαίδευσης για την Αειφορία του 6ου ΠΕΚΕΣ Αττικής στο πλαίσιο διαφόρων επιμορφωτικών σεμιναρίων με θέματα τοπικής ιστορίας και έρευνας στο τοπικό περιβάλλον κατά την τριετία 2019-2022. Οι παρουσιάσεις αναφέρονται στον τόπο, στα μνημεία, σε ανθρώπους & φορείς και στην άυλη πολιτιστική κληρονομιά του Πειραιά, της Νίκαιας, του Κορυδαλλού, του Κερατσινίου, της Δραπετσώνας, του Περάματος, της Σαλαμίνας, του Πόρου & Τροιζηνίας και των Κυθήρων. Μια επιπλέον παρουσίαση αναφέρεται στα μνημεία που συνδέουν όλους τους παραπάνω τόπους με την επανάσταση του 1821. Το υλικό μπορεί να αξιοποιηθεί σε αυτόνομα προγράμματα τοπικής ιστορίας ή στην υποθεματική «Παγκόσμια και τοπική πολιτιστική κληρονομιά» των εργαστηρίων δεξιοτήτων:

https://www.dropbox.com/sh/73yaogapqufn20a/AAAfZYA_BcryH0AGNgriFDFCa?dl=0

Ως συμπλήρωμα στο εκπ. υλικό που έχουμε αναρτήσει για όλες τις υποθεματικές των εργαστηρίων δεξιοτήτων, σάς παραπέμπουμε σε ορισμένες πηγές για τον εντοπισμό εκπαιδευτικού υλικού, που είναι κατάλληλο για δραστηριότητες STEM στα εργαστήρια δεξιοτήτων. Συγκεκριμένα:

Α. στον σύνδεσμο https://www.dropbox.com/scl/fi/mutbfmms7i2ephi54dxat/STEM.ppt?dl=0&rlkey=fulwt8wl2w00vwvavwexp94wu θα βρείτε παρουσίαση με προτάσεις για οκτώ (8) κατασκευές του ΣΕΕ Εκπαίδευσης για την Αειφορία του 6ου ΠΕΚΕΣ Αττικής (για μαθητές Δημοτικού)

B. στον σύνδεσμο https://docplayer.gr/5425230-Shediasmos-kai-tehnologia-sto-dimotiko-sholeio.html θα βρείτε ιδέες για κατασκευές με τίτλο «Σχεδιασμός και Τεχνολογία στο Δημοτικό Σχολείο» (Ειρήνη Πετράκη – Ειρηναίος Παττής)

Γ. στον σύνδεσμο https://www.eef.edu.gr/el/to-idryma/eyropaika-programmata/engineer/ θα βρείτε αναρτημένα από το Ίδρυμα Ευγενίδου δέκα (10) δραστηριότητες Εφαρμοσμένης Μηχανικής (μαζί με οδηγίες για τον/την εκπαιδευτικό), που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού εκπαιδευτικού προγράμματος ENGINEER (για μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου)

Δ. στον σύνδεσμο https://www.eef.edu.gr/el/to-idryma/eyropaika-programmata/stem-for-youth/ θα βρείτε αναρτημένα από το Ίδρυμα Ευγενίδου επτά (7) μαθήματα – προκλήσεις Εφαρμοσμένης Μηχανικής, που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού εκπαιδευτικού προγράμματος STEMforYouth (για μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου)

Iστότοποι άντλησης εκπαιδευτικού υλικού για τη διδασκαλία και αξιολόγηση του μαθήματος της Αγγλικής Γλώσσας για τα Γυμνάσια:

Η εξέταση διενεργείται σύμφωνα με το ΠΔ 126-ΦΕΚ 211/11-11-2016.

Δείγματα θεμάτων:

http://rcel.enl.uoa.gr/xenesglosses/themata/index.html

Δεξιότητες:

http://learnenglishteens.britishcouncil.org/skills/listening-skillspractice

Ηχητικά κείμενα:

http://www.esl-lab.com/

http://www.elllo.org/

http://www.agendaweb.org/listening/audio-activities.html

http://linkengpark.com/esl-britishpodcast-dogs-must-be-carried-on-the-escalator/

http://www.esllounge.com/student/listening-elementary.php

https:/podcastsinenglish.com/pages/level1.shtml

Πρόσφατα Άρθρα

Επιμορφωτική Εσπερίδα Διάχυσης Αποτελεσμάτων DIGIT...
12 Μαρ 2023 18:24 - Αρχοντία Ματζαρίδου

Την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023, ώρα 17:00, στην Δημοτική Πινακ [ ... ]

«Το σχολείο ως κοινότητα που φροντίζει»...
08 Μαρ 2023 09:05 - Αρχοντία Ματζαρίδου

Οι Συντονιστές και οι Συντονίστριες Εκπαιδευτικού Έργ [ ... ]

Επιμορφωτική ημερίδα εκπαιδευτικών Α΄ και Β΄ Δημοτ...
15 Φεβ 2023 08:09 - Αρχοντία Ματζαρίδου

Η ΣΕΕ ΠΕ70 Αρχοντία Μαντζαρίδου προσκαλεί τους εκπαιδε [ ... ]

Επιμορφωτική ημερίδα εκπαιδευτικών Γ΄ και Δ΄ Δημοτ...
15 Φεβ 2023 08:02 - Αρχοντία Ματζαρίδου

Η ΣΕΕ ΠΕ70 Αρχοντία Μαντζαρίδου σε συνεργασία με την  [ ... ]

Δειγματικές διδασκαλίες για εκπαιδευτικούς ΣΤ΄ τάξ...
14 Φεβ 2023 20:23 - Αρχοντία Ματζαρίδου

Ο ΣΕΕ Εκπαίδευσης για την Αειφορία Αχιλλέας Μανδρίκας, [ ... ]

Άλλα Άρθρα