6ο ΠΕΚΕΣ

Η ΣΕΕ ΠΕ70 Αρχοντία Μαντζαρίδου προσκαλεί τους εκπαιδευτικούς ΠΕ70 των σχολείων παιδαγωγικής και επιστημονικής της ευθύνης σε επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Η Αξιολόγηση στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων» που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του κυκλικού επιμορφωτικού προγράμματος «Εργαστήρια Δεξιοτήτων: Μεθοδολογικές προσεγγίσεις και διδακτικές στρατηγικές». Καλεσμένη εισηγήτρια για την Περιγραφική Αξιολόγηση η Αγλαΐα Ντόκα, ΣΕΕ ΠΕ70 στο ΠΕΚΕΣ Ηπείρου.

Το επιμορφωτικό σεμινάριο θα διεξαχθεί την Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021, ώρα 5:30-7:30 μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων Webex, στον σύνδεσμο:

https://minedu-primary.webex.com/meet/archontia

Στο πλαίσιο του κυκλικού επιμορφωτικού προγράμματος «Εργαστήρια Δεξιοτήτων: Μεθοδολογικές προσεγγίσεις και διδακτικές στρατηγικές» θα διεξαχθούν έξι επιμορφωτικά σεμινάρια (8, 15, 22, 29 Νοεμβρίου 2021 και 6 και 13 Δεκεμβρίου 2021) συνολικής διάρκειας 12 ωρών και σε όσους/όσες συμμετάσχουν στο σύνολο των επιμορφωτικών συναντήσεων θα δοθούν Βεβαιώσεις Παρακολούθησης.

Στο έκτο σεμινάριο με θέμα «Η Αξιολόγηση στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων» θα παρουσιαστεί η μεθοδολογία της Περιγραφικής Αξιολόγησης από του Φακέλου Επιτευμάτων του μαθητή (Portfolio). Τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων εισάγουν καινοτομίες στο κοινωνικό πλαίσιο μάθησης και επιδιώκουν την καλλιέργεια της αυτο-ρύθμισης στη μάθηση, της συνεργασίας και της αυτοβελτίωσης. Λόγω του ιδιαίτερου χαρακτήρα τους, για την αξιολόγηση της επίδοσης των μαθητών/μαθητριών στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων δίνεται έμφαση στην Περιγραφική Αξιολόγηση και στη σύνταξη Φακέλου Επιτευγμάτων (Portfolio) από την μαθήτρια και τον μαθητή. Συγκεκριμένα, η διαδικασία αξιολόγησης των δεξιοτήτων λειτουργεί διαμορφωτικά και αναδεικνύει τις προτεραιότητες που θα πρέπει να τεθούν κατά τον σχεδιασμό των Σχεδίων Δράσης της Σχολικής Μονάδας.

Η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ70, Φωτεινή Εγγλέζου, προσκαλεί τους/τις τους εκπαιδευτικούς ΠΕ70 όλων των τάξεων (καθώς και ενδιαφερόμενους/νες εκπαιδευτικούς παράλληλης στήριξης) σε διαδικτυακή επιμορφωτική συνάντηση με θέμα: «Η Κοινωνική Συναισθηματική Μάθηση μέσα από την Παιδική Λογοτεχνία».

Η διαδικτυακή συνάντηση εργασίας θα πραγματοποιηθεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση της πλατφόρμας Webex

https://minedu-primary2.webex.com/meet/fegglezou

την Πέμπτη 09/12/2021 και ώρες 17.30-19.30 μ.μ.

Εισηγήτρια του σεμιναρίου

Χρύσα Κουράκη, (Ph.D.), Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων Δ/νσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής

Συντονίστρια του σεμιναρίου

Φωτεινή Εγγλέζου, ΣΕΕΠΕ70 στο 6ο ΠΕΚΕΣ Αττικής

Με το τέλος του α΄ τριμήνου λειτουργίας, σε μια απαιτητική και ιδιαίτερη σχολική χρονιά, λόγω της πανδημίας Covid-19 και σημαντικών νέων νομοθετικών ρυθμίσεων που αφορούν στο εκπαιδευτικό πλαίσιο λειτουργίας των Δημοτικών Σχολείων, η Σ.Ε.Ε. ΠΕ70, Καλαματιανού Μαρία, προσκαλεί σε τηλεσυνάντηση συνεργασίας τους Διευθυντές/ντριες και Προϊσταμένες των Δημοτικών Σχολείων παιδαγωγικής και επιστημονικής της ευθύνης. Στη συνάντηση αυτή θα συζητηθούν θέματα λειτουργίας των μονάδων εν μέσω πανδημίας σύμφωνα με την τελευταία ΚΥΑ, τρέχοντα δεδομένα λειτουργίας των σχολικών μονάδων όπως τα αναλύσαμε και κατά τη διάρκεια των παιδαγωγικών επισκέψεών μου στα σχολεία σας, το πλαίσιο εφαρμογής των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, τη διαδικασία έγκρισης του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας των σχολικών μονάδων, θέματα ενδοσχολικής επιμόρφωσης, θέματα ένταξης και υποστήριξης μαθητών με εκπαιδευτικές ανάγκες, υποστήριξης εκπαιδευτικών της σχολικής μονάδας και τρέχοντα ζητήματα επικαιρότητας ανά σχολική μονάδα.

Οι τηλεσυναντήσεις θα γίνουν την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

1. για τους Διευθυντές, Διευθύντριες και Προϊσταμένες των Δημοτικών σχολείων Αίγινας, Αγκιστρίου και Σπετσών, ώρα 9.00 π.μ. - 10.30 π.μ. και

2. για τους Διευθυντές, Διευθύντριες των Δημοτικών σχολείων Νίκαιας και Κερατσινίου, ώρα 11.00 π.μ. - 12.30 μ.μ.

Οι διαδικτυακές μας συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στην πλατφόρμα Webex, μέσω του συνδέσμου:

https://minedu-primary.webex.com/meet/markalamat

Οι Συντονίστριες Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ02 Κασκαντάμη Μαρία, Κουμπάρου Χρυσάνθη και Μεσσάρη Αναστασία προσκαλούν τις Φιλολόγους της/των Τ.Υ. των σχολικών μονάδων:

1ο Γ/Σ Περάματος, 2ο Γ/Σ Δραπετσώνας, 2ο ΓΕΛ Δραπετσώνας, 3ο Γ/Σ Αγ. Ι. Ρέντη, 3ο ΓΕΛ Πειραιά, 11ο Γ/Σ Νίκαιας και 1ο ΕΠΑΛ Πειραιά

σε επιμορφωτική συνάντηση - τηλεδιάσκεψη με θέμα:

«Επιστημονική και παιδαγωγική υποστήριξη των μαθητών και μαθητριών των Τάξεων Υποδοχής»

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 25/11/2021 και ώρα 12:00-14:00,

στη διαδικτυακή αίθουσα: https://minedu-secondary2.webex.com/meet/amessari

Η ΣΕΕ ΠΕ70 Αρχοντία Μαντζαρίδου προσκαλεί τους εκπαιδευτικούς ΠΕ70 των σχολείων παιδαγωγικής και επιστημονικής της ευθύνης σε επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Η ψηφιακή και διαδραστική αφήγηση ως εργαλείο και μέθοδος της διαφοροποιημένης διδασκαλίας», που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του κυκλικού επιμορφωτικού προγράμματος «Εργαστήρια Δεξιοτήτων: Μεθοδολογικές προσεγγίσεις και διδακτικές στρατηγικές».

Το επιμορφωτικό σεμινάριο θα διεξαχθεί την Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021, ώρα 5:30-7:30 μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων Webex, στον σύνδεσμο:

https://minedu-primary.webex.com/meet/archontia

Στο πλαίσιο του κυκλικού επιμορφωτικού προγράμματος «Εργαστήρια Δεξιοτήτων: Μεθοδολογικές προσεγγίσεις και διδακτικές στρατηγικές» θα διεξαχθούν έξι επιμορφωτικά σεμινάρια (8, 15, 22, 29 Νοεμβρίου 2021 και 6 και 13 Δεκεμβρίου 2021) συνολικής διάρκειας 12 ωρών και σε όσους/όσες συμμετάσχουν στο σύνολο των επιμορφωτικών συναντήσεων θα δοθούν Βεβαιώσεις Παρακολούθησης.

Στο τέταρτο σεμινάριο με θέμα «Η ψηφιακή και διαδραστική αφήγηση ως εργαλείο και μέθοδος της διαφοροποιημένης διδασκαλίας» αφορά σε διδακτική πρόταση που εκκινεί από τη μεθοδολογία της Διαφοροποίησης της Διδασκαλίας και ως τέτοια καλεί τον/την εκπαιδευτικό  να αναλύσει το βαθμό πρόκλησης και ποικιλομορφίας στα τρέχοντα σχέδια διδασκαλίας του και να τροποποιήσει, προσαρμόσει ή σχεδιάσει νέες διδακτικές προσεγγίσεις έτσι ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες, τα ενδιαφέροντα και το μαθησιακό στυλ των μαθητών του/της. Ένα εργαλείο που μπορεί ουσιαστικά να ενεργοποιήσει τους διαφορετικούς μαθητές μας είναι η ψηφιακή αφήγηση. Η τεχνολογία έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι εκπαιδευτικοί διαμορφώνουν το περιεχόμενο, τη διαδικασία και τα προϊόντα της διδασκαλίας τους. Η ψηφιακή αφήγηση διεκδίκησε και κέρδισε ένα σημαντικό ρόλο στην εκπαιδευτική διαδικασία καθώς συνδέθηκε με τη διαφοροποίηση της διδασκαλίας. Η αναπαράσταση των δομικών στοιχείων αφήγησης με τρόπο που να κεντρίζει το ενδιαφέρον των μαθητών και να τους εμπλέκει στη διαδικασία θα είναι το αρχικό περιεχόμενο του συγκεκριμένου εργαστηρίου. Στη συνέχεια, θα παρουσιαστούν κατάλληλες διαδικτυακές εφαρμογές που μπορούν να υποστηρίξουν τη δημιουργία μίας ψηφιακής και διαδραστικής αφήγησης.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Καλούνται οι διευθυντές / διευθύντριες και προϊσταμένες / προϊστάμενοι των σχολικών μονάδων τωνδιευθύνσεων Π.Ε. και Δ.Ε. Πειραιά σε διαδικτυακή συνάντηση εργασίας με θέμα: «Λειτουργία των Κέντρων Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής & Υποστήριξης -ΚΕΔΑΣΥ- σύμφωνα με το νέο Ν. 4823/3 -08 -2021».

Στη συνάντηση εργασίας θα γίνει ενημέρωση από

- τον κ. Παπαδόπουλο Νικόλαο (MSc),Προϊστάμενο του 1ου ΚΕΔΑΣΥ Πειραιά και

- την κ. Ηλιοπούλου Ευσταθία (PhD, MSpEd),Προϊσταμένη του 2ου ΚΕΔΑΣΥ Πειραιά.

α) Διευθυντές / διευθύντριες σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Παρασκευή 3-12-2021 και ώρα 10:00-12:00

Σύνδεσμος συνάντησης:https://minedu-secondary.webex.com/meet/panpefgr

β) Διευθυντές / διευθύντριες και προϊσταμένες / προϊστάμενοι σχολικών μονάδων ΠρωτοβάθμιαςΕκπαίδευσης.

Παρασκευή 10-12-2021 και ώρα 10:00-12:00

Σύνδεσμος συνάντησης:https://minedu-secondary.webex.com/meet/panpefgr

Ο Οργανωτικός Συντονιστής του 6ου Π.Ε.Κ.Ε.Σ ΑΤΤΙΚΗΣ

Πεφάνης ΠαναγιώτηςΦυσικός Ph.D., M.Sc

Η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Φωτεινή Αζναουρίδου προσκαλεί σε επιμορφωτικό σεμινάριο την Τρίτη 30/11/2021 και ώρα 8.30-13.30 τους εκπαιδευτικούς της επιστημονικής και παιδαγωγικής της ευθύνης με θέμα: Η πρακτική μάθηση και η αξία του παιχνιδιού στο Νηπιαγωγείο.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Cisco Webex στην εικονική αίθουσα :
https://minedu-primary.webex.com/meet/asnaour

Ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου (Σ.Ε.Ε.) ΠΕ70, Σκρέτας Δημήτριος, προσκαλεί τους Εκπαιδευτικούς ΠΕ 70 των Τμημάτων της Γ΄ & Δ΄ Τάξης των Σχολείων παιδαγωγικής και επιστημονικής ευθύνης του, σε Επιμορφωτική Ημερίδα εξ αποστάσεως, με θέμα:

«Δουλεύοντας με τις Τεχνικές Freinet (Φρενέ)»

μέσω της πλατφόρμας Webex πατώντας στον σύνδεσμο:

https://minedu-primary.webex.com/meet/dimskretas.

Η Ημερίδα οργανώνεται στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων των ΣΕΕ με βάση το Π.Δ. 79/2017 και είναι υποχρεωτική για τους Εκπαιδευτικούς στους οποίους απευθύνεται και θα πραγματοποιηθεί στις 30 Νοεμβρίου 2021, ημέρα Τρίτη και ώρα: 08.00 - 13.30. Για τον λόγο αυτό τα Τμήματα της Γ΄ και Δ΄ Τάξης Δημοτικού στα Σχολεία των συμμετεχόντων Εκπαιδευτικών την αντίστοιχη ημέρα, δεν θα λειτουργήσουν. Παρακαλούνται οι Διευθυντές/Διευθύντριες να ενημερώσουν έγκαιρα τους μαθητές και τους γονείς τους.

Επισυνάπτεται το πρόγραμμα της ημερίδας:

Η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ02 Κασκαντάμη Μαρία, προσκαλεί τους/τις Φιλολόγους των Γυμνασίων επιστημονικής της ευθύνης σε επιμορφωτική συνάντηση με θέμα:

«Η διδασκαλία των φιλολογικών μαθημάτων και η αξιολόγηση μαθητών/-τριών στο Γυμνάσιο».

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως στη διαδικτυακή αίθουσα:

https://minedu-secondary2.webex.com/meet/mkaskant

σύμφωνα με το πρόγραμμα:

Η ΣΕΕ ΠΕ70 Αρχοντία Μαντζαρίδου προσκαλεί τους εκπαιδευτικούς ΠΕ70 των σχολείων παιδαγωγικής και επιστημονικής της ευθύνης σε επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Η ανεστραμμένη τάξη ως εναλλακτική μέθοδος ανάπτυξης των δεξιοτήτων μάθησης του 21ου αιώνα σε ψηφιακό περιβάλλον», που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του κυκλικού επιμορφωτικού προγράμματος «Εργαστήρια Δεξιοτήτων: Μεθοδολογικές προσεγγίσεις και διδακτικές στρατηγικές».

Το επιμορφωτικό σεμινάριο θα διεξαχθεί την Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021, ώρα 5:30-7:30 μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων Webex, στον σύνδεσμο:

https://minedu-primary.webex.com/meet/archontia

Στο πλαίσιο του κυκλικού επιμορφωτικού προγράμματος «Εργαστήρια Δεξιοτήτων: Μεθοδολογικές προσεγγίσεις και διδακτικές στρατηγικές» θα διεξαχθούν έξι επιμορφωτικά σεμινάρια (8, 15, 22, 29 Νοεμβρίου 2021 και 6 και 13 Δεκεμβρίου 2021) συνολικής διάρκειας 12 ωρών και σε όσους/όσες συμμετάσχουν στο σύνολο των επιμορφωτικών συναντήσεων θα δοθούν Βεβαιώσεις Παρακολούθησης.

Στο τρίτο σεμινάριο με θέμα «Η ανεστραμμένη τάξη ως εναλλακτική μέθοδος ανάπτυξης των δεξιοτήτων μάθησης του 21ου αιώνα σε ψηφιακό περιβάλλον» θα παρουσιαστεί το μοντέλο περιστροφής (rotation model) της μικτής μάθησης, σύμφωνα με το οποίο υπάρχει εναλλαγή των διαδικτυακών και των δια ζώσης διδασκαλιών σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί από τον/την εκπαιδευτικό.

Η εισήγηση θα δώσει συγκεκριμένα παραδείγματα 1) των σταδίων εφαρμογής της μεθοδολογίας της ανεστραμμένης τάξης 2) της σύνδεσής τους με τις δεξιότητες του 21ου αιώνα (4cs) και 3) των ψηφιακών εργαλείων Web 2.0 που υποστηρίζουν την εκπαιδευτική μεθοδολογία της ανεστραμμένης τάξης και αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα στην επίτευξη των στόχων της σχεδιαστικής μάθησης.

Οι Συντονίστριες Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ02 Κασκαντάμη Μαρία, Κουμπάρου Χρυσάνθη και Μεσσάρη Αναστασία προσκαλούν τους/τις Φιλολόγους των ΕΠΑΛ και ΕΝΕΕΓΥΛ της ΔΔΕ Πειραιά σε επιμορφωτική συνάντηση με θέμα:

«Οδηγίες διδασκαλίας και αξιολόγηση μαθητών. Η συνδιδασκαλία στο μάθημα Νέα Ελληνικά».

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως την Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021, ώρα 12:00-14:00, στη διαδικτυακή αίθουσα:

https://minedu-secondary.webex.com/meet/chkoumpar

Την επιμορφωτική συνάντηση μπορούν να παρακολουθήσουν, εφόσον επιθυμούν, και οι Φιλόλογοι των εσπερινών ΕΠΑΛ.

Η ΣΕΕ ΠΕ70 Αρχοντία Μαντζαρίδου προσκαλεί τους εκπαιδευτικούς ΠΕ70 των σχολείων παιδαγωγικής και επιστημονικής της ευθύνης σε επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Εργαστήρια δεξιοτήτων: πέντε προτάσεις για το δημοτικό», που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του κυκλικού επιμορφωτικού προγράμματος «Εργαστήρια Δεξιοτήτων: Μεθοδολογικές προσεγγίσεις και διδακτικές στρατηγικές».

Το επιμορφωτικό σεμινάριο θα διεξαχθεί την Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021, ώρα 5:30-7:30 μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων Webex, στον σύνδεσμο:

https://minedu-primary.webex.com/meet/archontia

Στο πλαίσιο του κυκλικού επιμορφωτικού προγράμματος «Εργαστήρια Δεξιοτήτων: Μεθοδολογικές προσεγγίσεις και διδακτικές στρατηγικές» θα διεξαχθούν πέντε επιμορφωτικά σεμινάρια (8, 15, 22, 29 Νοεμβρίου 2021 και 6 Δεκεμβρίου 2021) συνολικής διάρκειας 12 ωρών και σε όσους/όσες συμμετάσχουν στο σύνολο των επιμορφωτικών συναντήσεων θα δοθούν Βεβαιώσεις Παρακολούθησης.

Στο δεύτερο σεμινάριο με θέμα «Εργαστήρια δεξιοτήτων: πέντε προτάσεις για το δημοτικό» εισηγητής θα είναι η Αχιλλέας Μανδρίκας Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Εκπαίδευσης για την Αειφορία.

Η εισήγηση θα δώσει συγκεκριμένα παραδείγματα με υλοποιημένες δραστηριότητες σε θέματα διατροφής, οδικής ασφάλειας, απορριμμάτων, πλημμυρών και τοπικής ιστορίας, όπως ζητείται να υλοποιηθούν  στο πλαίσιο των εργαστηρίων δεξιοτήτων. Τα παραδείγματα είναι ενδεικτικά, δεν επιδιώκουν να υπονομεύσουν τη δημιουργικότητα κάθε εκπαιδευτικού, αλλά αντίθετα να την ενισχύσουν. Δεν βασίζονται σε εξειδικευμένα εργαλεία, αλλά αντίθετα αποσκοπούν στη μείωση του άγχους μέσα από προσιτές και πρακτικές λύσεις στο πλαίσιο της διεπιστημονικής προσέγγισης των θεμάτων.

Πρόσφατα Άρθρα

ΓΙΟΡΤΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 6ο ΠΕΚΕΣ ΑΤΤΙΚΗΣ...
27 Δεκ 2021 14:39 - Αρχοντία ΜατζαρίδουΓΙΟΡΤΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 6ο ΠΕΚΕΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Επιμορφωτικό σεμινάριο εκπαιδευτικών ΠΕ70 «Η Αξιολ...
10 Δεκ 2021 16:47 - Αρχοντία Ματζαρίδου

Η ΣΕΕ ΠΕ70 Αρχοντία Μαντζαρίδου προσκαλεί τους εκπαιδε [ ... ]

Διαδικτυακό επιμορφωτικό σεμινάριο εκπαιδευτικών Π...
06 Δεκ 2021 10:11 - Αρχοντία Ματζαρίδου

Η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ70, Φωτεινή Εγγλέ [ ... ]

Πρόσκληση Διευθυντών σε Διαδικτυακή Συνάντηση Συνε...
28 Νοε 2021 22:51 - Καλαματιανού Μαρία

Με το τέλος του α΄ τριμήνου λειτουργίας, σε μια απαιτητ [ ... ]

Επιμορφωτική Συνάντηση Φιλολόγων Τάξεων Υποδοχής...
24 Νοε 2021 21:21 - Παναγιώτης Φατσέας

Οι Συντονίστριες Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ02 Κασκαντάμη Μ [ ... ]

Άλλα Άρθρα