6ο ΠΕΚΕΣ

Η ΣΕΕ ΠΕ70 Αρχοντία Μαντζαρίδου προσκαλεί τους εκπαιδευτικούς της Ε΄ τάξης (και παράλληλης στήριξης) των σχολικών μονάδων Α/θμιας Εκπαίδευσης Περάματος παιδαγωγικής και επιστημονικής της ευθύνης, σε επιμορφωτική ημερίδα με θέμα:

«Πάνω, Κάτω, Μέσα, Έξω και Πλαγίως»

που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023, 8:30 – 13:15 στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Περάματος (Γρ. Λαμπράκη 2, Πέραμα 188 63, τηλ. 210-4411400).

Εισηγητής:

Ελευθέριος Μαστορίδης, Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ03 Μαθηματικών 6ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής

Είναι αδιαμφισβήτητο ότι η πρόσληψη των Μαθηματικών εννοιών εξαρτάται, αμέσως, από τις προσλαμβάνουσες κάθε ατόμου, αλλά και από τις ανάγκες που έχει το κάθε άτομο.

Έτσι, παράγοντες όπως η ηλικία, η πνευματική σκευή, αλλά και οι ενασχολήσεις των ατόμων, επηρεάζουν -είτε, ακόμα, και καθορίζουν- τους τρόπους πρόσκτησης και χρήσης των Μαθηματικών:

Είναι προφανές, δηλαδή, ότι ένας μηχανικός ξέρει και χρησιμοποιεί Μαθηματικά που διαφοροποιούνται αισθητά από εκείνα που διαχειρίζεται ένας επαγγελματίας ερευνητής μαθηματικός, αλλά και από εκείνα που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας.

Εάν, όμως, θελήσουμε να αναζητήσουμε έναν κοινό παρονομαστή, μια αφετηρία για ό,τι θελήσουμε να αποκαλέσουμε «Μαθηματική Σκέψη», τότε η Γεωμετρία -ή, καλλίτερα, η Ευκλείδεια Γεωμετρία- θα είναι εκείνη στην οποίαν, μάλλον, πρέπει να καταλήξουμε:

Η Ευκλείδεια Γεωμετρία, απολύτως οικεία, καθόσον άρρηκτα συνδεδεμένη με τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο που ζούμε, αποτέλεσε -και αποτελεί, ακόμα, για τις εγκύκλιες σπουδές- το καλλίτερο εργαστήριο δημιουργίας Μαθηματικών Ιδεών και ασφαλούς ελέγχου εικασιών.

 

Κάθε ημερίδα οργανώνεται στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων κάθε ΣΕΕ με βάση το Π.Δ. 79/2017, έχει εγκριθεί από την 7η Ολομέλεια του 6ου ΠΕΚΕΣ στις 23/1/2023 και είναι υποχρεωτική για τους εκπαιδευτικούς στους οποίους απευθύνεται. Για τον λόγο αυτό, τα τμήματα της Ε΄ Δημοτικού, στα σχολεία των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών, την αντίστοιχη ημέρα δεν θα λειτουργήσουν. Παρακαλούνται οι Διευθυντές/Διευθύντριες να ενημερώσουν έγκαιρα τους μαθητές και τους γονείς τους.

Για τη διεξαγωγή της επιμορφωτικής ημερίδας εφαρμόζονται τα κατάλληλα μέτρα για την αποφυγή της διάδοσης του ιού COVID19, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Πρόσφατα Άρθρα

Επιμορφωτική Εσπερίδα Διάχυσης Αποτελεσμάτων DIGIT...
12 Μαρ 2023 18:24 - Αρχοντία Ματζαρίδου

Την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023, ώρα 17:00, στην Δημοτική Πινακ [ ... ]

«Το σχολείο ως κοινότητα που φροντίζει»...
08 Μαρ 2023 09:05 - Αρχοντία Ματζαρίδου

Οι Συντονιστές και οι Συντονίστριες Εκπαιδευτικού Έργ [ ... ]

Επιμορφωτική ημερίδα εκπαιδευτικών Α΄ και Β΄ Δημοτ...
15 Φεβ 2023 08:09 - Αρχοντία Ματζαρίδου

Η ΣΕΕ ΠΕ70 Αρχοντία Μαντζαρίδου προσκαλεί τους εκπαιδε [ ... ]

Επιμορφωτική ημερίδα εκπαιδευτικών Γ΄ και Δ΄ Δημοτ...
15 Φεβ 2023 08:02 - Αρχοντία Ματζαρίδου

Η ΣΕΕ ΠΕ70 Αρχοντία Μαντζαρίδου σε συνεργασία με την  [ ... ]

Δειγματικές διδασκαλίες για εκπαιδευτικούς ΣΤ΄ τάξ...
14 Φεβ 2023 20:23 - Αρχοντία Ματζαρίδου

Ο ΣΕΕ Εκπαίδευσης για την Αειφορία Αχιλλέας Μανδρίκας, [ ... ]

Άλλα Άρθρα