6ο ΠΕΚΕΣ

Η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ70, Φωτεινή Εγγλέζου, προσκαλεί όλους/ες τους/τις εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων των 5ου και 12ου Δ.Σ. Κορυδαλλού, σχολείων επιστημονικής και παιδαγωγικής ευθύνης της, σε ενδοσχολική επιμόρφωση με θέμα:  «Στρατηγικές διαφοροποιημένης διδασκαλίας».

Η ενδοσχολική επιμόρφωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022 στην αίθουσα εκδηλώσεων του 12ου Δημοτικού Σχολείου Κορυδαλλού (Ευρυτανίας 2 και Ηλέκτρας Αποστόλου, Κορυδαλλός. Διευθύντρια: κ. Ελένη Χαντζούλη, Τηλ. Επικ.: 210 5612010) και ώρες 8.00-14.00.

Εισηγήτρια: Φωτεινή Εγγλέζου, Ph.D., MA, ΣΕΕ ΠΕ70, 6ο ΠΕΚΕΣ Αττικής

O Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ86 Στέφανος Ζιώβας προσκαλεί τους/τις εκπαιδευτικούς Πληροφορικής των ΓΕΛ της ΔΔΕ Πειραιά σε διαδικτυακή επιμορφωτική συνάντηση με θέμα:

«Συζήτηση για τη διδασκαλία της Πληροφορικής στο Γενικό Λύκειο».

Η επιμορφωτική δράση είναι προαιρετική και θα διεξαχθεί με χρήση της πλατφόρμας Webex Meetings,

την Πέμπτη 01/12/2022, ώρα 12:00-14:00.

Παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να λάβουν μέρος στην τηλεδιάσκεψη να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους στην φόρμα:

https://forms.gle/dS5rfyzpfJDQ1bqVA

μέχρι την Τρίτη 29/11/2022, για να τους αποσταλεί πρόσκληση συμμετοχής.

Ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Φυσικής Αγωγής Παναγιώτης Παππάς, προσκαλεί τους εκπαιδευτικούς ΠΕ11 των Δημόσιων και Ιδιωτικών Σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Δήμων: Πειραιά, Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Περάματος, Σαλαμίνας, Κορυδαλλού και Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη σε επιμορφωτική συνάντηση, με θέμα:

«Μεθοδολογία της διδασκαλίας του αντικειμένου της επιτραπέζιας αντισφαίρισης στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση».

Εισηγήτρια: Σπανού Αικατερίνη (υπεύθυνη Φυσικής Αγωγής και Σχολικού Αθλητισμού της ΔΔΕ Πειραιά).

Η επιμορφωτική συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας,

την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 12:00 -14:00.

Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους μέχρι την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου στον σύνδεσμο: https://forms.gle/VRDnsngBGpiU29nt6.

Επίσης, παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί που διαθέτουν ρακέτες επιτραπέζιας αντισφαίρισης να τις φέρουν μαζί τους.

Οι Συντονίστριες Εκπαιδευτικού Έργου Φιλολόγων Κασκαντάμη Μαρία και Κουμπάρου Χρυσάνθη, προσκαλούν τους/τις Φιλολόγους των ΕΠΑΛ, Π.ΕΠΑΛ και ΕΝΕΕΓΥΛ της ΔΔΕ Πειραιά, σε επιμορφωτική συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως

την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022, ώρα 12:00-14:00,

με θέμα «Οδηγίες διδασκαλίας και αξιολόγηση μαθητών/τριών»,

στη διαδικτυακή αίθουσα https://minedu-secondary.webex.com/meet/chkoumpar.

Την επιμορφωτική συνάντηση μπορούν να παρακολουθήσουν, εφόσον επιθυμούν, και οι Φιλόλογοι των εσπερινών ΕΠΑΛ.

Η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Δασκάλων του 6ου ΠΕΚΕΣ Αττικής, Βικτωρία Κατσιγιάννη,  προσκαλεί  τους δασκάλους της Δ’ τάξης  Δημοτικών Σχολείων της παιδαγωγικής και επιστημονικής της ευθύνης σε Επιμορφωτική Ημερίδα που αφορά στα Μαθηματικά και την Τεχνολογία. Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης στο Μουσείο Ηρακλειδών (Αποστόλου Παύλου 37,  Θησείο, τηλ. 211 012 6486)  από τις 8.45 έως τις 13.30,  την Πέμπτη 1/12/22.

Το Μουσείο Ηρακλειδών  λειτουργεί από το 2004 και έχει φιλοξενήσει έργα γνωστών ζωγράφων όπως οι M.C. Escher, Vasarely, Lautrec, Degas, Xenakis, Luther, Munch κ.ά. Ήδη, από τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας του, με πρωτοβουλίες της νυν Γενικής Διευθύντριας κ. Ελένης Νομικού, το Μουσείο Ηρακλειδών αγκάλιασε τις επιστήμες και κυρίως τα μαθηματικά και δημιούργησε με τη συνεργασία λαμπρών συνεργατών–μαθηματικών, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Τέχνη και Μαθηματικά». Η συνύπαρξη αυτή το κατέστησε σε πολιτιστικό κέντρο που ανακαλύπτει, προβάλει, αναδεικνύει πολλαπλές και πολύπλοκες σχέσεις αλληλεπίδρασης ανάμεσα στις επιστήμες, την τέχνη και την τεχνολογία. Την Πέμπτη, 1η Δεκεμβρίου θα ξεναγηθούμε στο μουσείο και τις συλλογές του, θα συμμετέχουμε στη βιωματική δράση στην έκθεση ΕΥΡΗΚΑ, θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για τη Γεωμετρία και το σχέδιο με τον ΣΕΕ Μαθηματικών του 6ου ΠΕΚΕΣ Μαστορίδη Λευτέρη και τέλος, θα συμμετέχουμε σε ένα θεματικό περίπατο στην περιοχή.

Την 1/12/22   τα τμήματα της Δ τάξης στα σχολεία που αναφέρονται, δε θα λειτουργήσουν. Παρακαλούνται οι Διευθυντές/Διευθύντριες να ενημερώσουν έγκαιρα τους μαθητές και τους γονείς τους.

Θερμή παράκληση η χρήση μάσκας εντός του μουσείου. Ακολουθεί το πρόγραμμα της ημερίδας.

Ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Φυσικής Αγωγής Παναγιώτης Παππάς, προσκαλεί τους εκπαιδευτικούς ΠΕ11 των Δημόσιων και Ιδιωτικών Δημοτικών Σχολείων των Δήμων: Πειραιά, Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Περάματος, Σαλαμίνας, Κορυδαλλού και Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη σε επιμορφωτική συνάντηση, με θέμα:

«Μεθοδολογία της διδασκαλίας του αντικειμένου της επιτραπέζιας αντισφαίρισης στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση».

Εισηγητής: Κατσικαδέλης Μιχαήλ (MSc, PhD) Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής, Επιστημονικός Συνεργάτης της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.

Η επιμορφωτική συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας,

την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 12:00 -14:00.

Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους μέχρι την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου στον σύνδεσμο: https://forms.gle/vHAX5Teys5x71hzt6.

Επίσης, παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί που διαθέτουν ρακέτες επιτραπέζιας αντισφαίρισης να τις φέρουν μαζί τους.

Οι εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής και Ε.Ε. σχολικών μονάδων Δ.Ε. Πειραιά, καλείσθε να συμμετάσχετε σε πρόγραμμα εξ αποστάσεως επιμόρφωσης-συνάντηση εργασίας που θα πραγματοποιηθεί μέσω Webex την Πέμπτη 24-11-2022 και ώρα 17:00 - 19:00 / 20:00, κατόπιν δηλώσεως συμμετοχής ( https://forms.gle/CvuzoNPf2VkzSxx49 ) την οποία κάνατε βάσει σχετικού εγγράφου μας με θέμα «Ειδική Αγωγή και Ενταξιακή Συμπεριληπτική Εκπαίδευση - Δήλωση συμμετοχής σε διαδικτυακά προγράμματα επιμόρφωσης - συναντήσεις εργασίας» ( https://bit.ly/3NxTdei ).

Σύνδεσμος προσωπικής αίθουσας: https://minedu-primary2.webex.com/meet/geobalamotis

Παρακαλούνται οι συμμετέχοντες / συμμετέχουσες εκπαιδευτικοί να έχουν διαθέσιμα τα στοιχεία που κρίνουν ότι είναι σημαντικά και αναγκαία σχετικά με το υπό εξέταση-μελέτη θέμα που τους ενδιαφέρει (π.χ. εξατομικευμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης, ομαδοποίηση και πρόγραμμα τμήματος ένταξης, κρίση στις σχέσεις εκπαιδευτικού ή/και σχολείου – οικογένειας μαθητή/μαθήτριας, κρίση στις σχέσεις μεταξύ εκπαιδευτικού ειδικής αγωγής και εκπαιδευτικού τυπικής εκπαίδευσης κ.λπ.).

Σύνδεσμοι – παραπομπές με υποστηρικτικό εκπαιδευτικό υλικό:

Τμήματα Ένταξης και Παράλληλη Στήριξη – Συνεκπαίδευση https://gbalgbal07.wixsite.com/giorgosbalamotis/e-w-p-ektheseis-leitoyrgias Παρουσιάσεις – Παιδαγωγικό υλικό – Προγράμματα

α) https://gbalgbal07.wixsite.com/giorgosbalamotis/copy-of-paroysiaseis-protaseis

β) https://gbalgbal07.wixsite.com/giorgosbalamotis/protaseis

Αναλυτικά προγράμματα Ειδικής Αγωγής και Ενταξιακής-Συμπεριληπτικής Εκπαίδευσης https://gbalgbal07.wixsite.com/giorgosbalamotis/proedrika-diatagmata

Καθορισμός καθηκόντων https://gbalgbal07.wixsite.com/giorgosbalamotis/ypoyrgikes-apofaseis

Η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Δασκάλων του 6ου ΠΕΚΕΣ Αττικής, Βικτωρία Κατσιγιάννη,  προσκαλεί  τους δασκάλους των  Ε΄ και Στ΄ τάξεων των Δημοτικών Σχολείων της παιδαγωγικής και επιστημονικής της ευθύνης σε Επιμορφωτική Ημερίδα που αφορά στις Φυσικές Επιστήμες μέσα από τα εργαστήρια και τις εκπαιδευτικές  δράσεις του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί διά ζώσης στο Ίδρυμα Ευγενίδου [Λ. Συγγρού 387 (είσοδος από Πεντέλης 11) Π. Φάληρο τηλ. 210 9469600] από τις 8.30 έως τις 14.00 την Παρασκευή 2/12/22.

Από το 1956 μέχρι σήμερα το Ίδρυμα Ευγενίδου αποτελεί ένα χώρο επιστήμης και τεχνολογίας με μεγάλη συμβολή στην εκπαίδευση. Στις 2/12/22 θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την «Ιστορία της Γης» στο Ψηφιακό Πλανητάριο, να περιηγηθούμε στο Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας, να ξεναγηθούμε στο Utech Lab, να ταξιδέψουμε διαδικτυακά στον πλανήτη Άρη από τον ανανεωμένο χώρο της Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος κ.ά.

Στις 2/12/22  τα τμήματα των Ε΄ και Στ΄ τάξεων στα σχολεία που αναφέρονται, δε θα λειτουργήσουν. Παρακαλούνται οι Διευθυντές/Διευθύντριες να ενημερώσουν έγκαιρα τους μαθητές και τους γονείς τους.

Θερμή παράκληση η χρήση μάσκας εντός του ιδρύματος. Ακολουθεί το πρόγραμμα της ημερίδας.

Οι Συντονίστριες Εκπαιδευτικού Έργου Φιλολόγων Κασκαντάμη Μαρία και Κουμπάρου Χρυσάνθη, προσκαλούν τους/τις Φιλολόγους των Τάξεων Υποδοχής των: 1ου Γ/Σ Περάματος, 2ου Γ/Σ Δραπετσώνας, 1ου ΓΕΛ Δραπετσώνας, 3ου Γ/Σ Αγ. Ι. Ρέντη, 3ου ΓΕΛ Πειραιά, 6ου Γ/Σ Πειραιά, 11ου Γ/Σ Νίκαιας και 1ου ΕΠΑΛ Πειραιά σε επιμορφωτική συνάντηση - τηλεδιάσκεψη με θέμα:

«Επιστημονική και παιδαγωγική υποστήριξη των μαθητών και μαθητριών των Τάξεων Υποδοχής».

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 24/11/2022 και ώρα 11:00-12:30,

στη διαδικτυακή αίθουσα: https://minedu-secondary2.webex.com/meet/mkaskant.

Η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου (Σ.Ε.Ε.) Θεατρικής Αγωγής Παναγιώτα (Νάγια) Μποέμη, διοργανώνει επιμορφωτικό κύκλο για τις/τους εκπαιδευτικούς Θεατρικής Αγωγής ΠΕ 91 (ΠΕ 91.01 και ΠΕ 91.02) των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης - γενικής και ειδικής αγωγής, αρμοδιότητας 6ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής με θέμα:

«Μεταγραφές και Μεταφορές της Ιστορίας στη Θεατρική Αγωγή»

Ο επιμορφωτικός κύκλος υλοποιείται σε τέσσερις (4) επιμορφωτικές συναντήσεις μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων Webex, στον σύνδεσμο

https://minedu-secondary.webex.com/meet/panboemi

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

Πρόσφατα Άρθρα

Ενδοσχολική επιμόρφωση εκπαιδευτικών των 5ου και ...
02 Δεκ 2022 08:43 - Αρχοντία Ματζαρίδου

Η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ70, Φωτεινή Εγγλέ [ ... ]

Επιμορφωτική Συνάντηση Εκπαιδευτικών Πληροφορικής ...
25 Νοε 2022 20:16 - Παναγιώτης Φατσέας

O Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ86 Στέφανος Ζιώβας  [ ... ]

Επιμορφωτική Συνάντηση Εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγή...
25 Νοε 2022 19:53 - Παναγιώτης Φατσέας

Ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Φυσικής Αγωγής&nbs [ ... ]

Επιμορφωτική Συνάντηση Εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγή...
25 Νοε 2022 19:29 - Παναγιώτης Φατσέας

Ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Φυσικής Αγωγής Πανα [ ... ]

Επιμορφωτική Συνάντηση Φιλολόγων ΕΠΑΛ, Π.ΕΠΑΛ, ΕΝΕ...
25 Νοε 2022 19:17 - Παναγιώτης Φατσέας

Οι Συντονίστριες Εκπαιδευτικού Έργου Φιλολόγων Κασ [ ... ]

Άλλα Άρθρα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

e yliko logo

logoF