20.01.2020 «Κοινή Συνάντηση Συνεργασίας με τους/τις Διευθυντές/ντριες Δημοτικών Σχολείων και Γυμνασίων(Αγίας Παρασκευής, Χολαργού, Παπάγου)

Οι ΣΕΕ παιδαγωγικής ευθύνης Βασίλειος Κατσιμάρδος, Αρχόντω Μπουλάκη, Χριστίνας Παπαζήση, Γεώργ. Ρούσσου, Χρύσας Σπυροπούλου, Μαρίας Σταματοπούλου διοργανώνουν Κοινή συνάντηση συνεργασίας με τους Διευθυντές και τις Διευθύντριες Δημοτικών Σχολείων και Γυμνασίων, αρμοδιότητας του 2ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής, ( Πράξη 1η/10.01.2020 της Ολομέλειας) με θέμα: «Μετάβαση μαθητών/τριών από την Α/θμια στη Β/θμια Εκπ/ση: Ενίσχυση της συνεργασίας των σχολικών μονάδων» Η συγκεκριμένη δράση διοργανώνεται προκειμένου να ενισχυθεί η συνεργασία ανάμεσα στις σχολικές μονάδες Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιούνται για την μετάβαση μαθητών/τριών από την μία βαθμίδα στην άλλη. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2019, ώρες 12:00 – 14.00, στο 5ο Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής, Καραϊσκάκη & Αρκαδίου,… Διαβάστε περισσότερα

Συνέχεια ανάγνωσης

16.01.2020- Επιμορφωτικό σεμινάριο: Ενισχύοντας τις προοπτικές ανάπτυξης προγραμμάτων Erasmus+ στην Προσχολική Εκπαίδευση»

Σας ενημερώνουμε ότι το σεμινάριο με θέμα «Ενισχύοντας τις προοπτικές ανάπτυξης προγραμμάτων Erasmus+ στην Προσχολική Εκπαίδευση», κατόπιν συνεννόησης με το ΙΚΥ, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020, και ώρα 14:00-16:00, στο 2ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής, Έλλης 3-Χαλάνδρι. Εισηγητής του σεμιναρίου είναι ο κ. Κωνσταντίνος Μαγγιώρος, Συντονιστής Βασικής Δράσης 1, στο Τμήμα Προγραμμάτων Ευρωπαϊκής Ένωσης, Τομέας Σχολικής Εκπαίδευσης του ΙΚΥ.

Συνέχεια ανάγνωσης

27.01.2020-Επιμορφωτικό-βιωματικό σεμινάριο για Νηπιαγωγούς αρμοδιότητας του 2ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής: Εισάγοντας τις αξίες της Αειφορίας στο Νηπιαγωγείο – Εκπαιδευτικά εργαλεία»

Στο πλαίσιο των επιμορφωτικών δράσεων του 2ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ Αττικής (Πράξη 23η/12.12.2019 της Ολομέλειας), διοργανώνεται επιμορφωτικό-βιωματικό σεμινάριο για Νηπιαγωγούς, με τίτλο: “Εισάγοντας τις αξίες της Αειφορίας στο Νηπιαγωγείο – Εκπαιδευτικά εργαλεία» Σκοπός του σεμιναρίου είναι η ενίσχυση των εκπαιδευτικών με βιωματικό τρόπο στην αξιοποίηση εκπαιδευτικών εργαλείων στις θεματικές ενότητες του Προγράμματος Σπουδών μέσα από το πλαίσιο αξιών της Εκπαίδευσης για την Αειφορία. Το σεμινάριο θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020, ώρα 17.00 – 20.00, στην αίθουσα σεμιναρίων του 2ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής, (Έλλης 3, 15232 Χαλάνδρι, Σταθμός Μετρό Αγία Παρασκευή). Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών είναι προαιρετική. Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενες/οι εκπαιδευτικοί να δηλώσουν τη συμμετοχή τους ηλεκτρονικά, στην ηλεκτρονική φόρμα μέχρι την… Διαβάστε περισσότερα

Συνέχεια ανάγνωσης

23.01.2020-Επιμόρφωση Προσωπικού Νηπιαγωγείων Εκάλης, Κηφισιάς, Λυκόβρυσης

Η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ 60 Βασιλική Μιχαηλίδου σε συνεργασία με τον ΣΕΕ ΕΑΕΕ Κ. Μιχαηλίδη και το 1ο Κ.Ε.Σ.Υ. Β΄ Αθήνας, διοργανώνει επιμορφωτική ημερίδα, με θέμα: «Όψεις των δυσκολιών που παρατηρούνται στους/τις μαθητές/-τριες στο Νηπιαγωγείο: παιδαγωγική διαχείριση». Η ημερίδα απευθύνεται στο προσωπικό των Νηπιαγωγείων Εκάλης, Κηφισιάς, Λυκόβρυσης και θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020, ώρες 08:15΄- 14:00΄, στα Γραφεία του 2ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής, Έλλης 3, Χαλάνδρι.

Συνέχεια ανάγνωσης

20.01.2020- Επιμορφωτική συνάντηση εκπαιδευτικών ΠΕ02 Φιλολόγων

Η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ 02 Φιλολόγων Αλεξάνδρας Ασημακοπούλου διοργανώνει επιμορφωτική συνάντηση, με την συνεργασία της Δρ. Πολυξένης Μπίλλα, μέλους της ομάδας εκπόνησης του Προγράμματος Σπουδών και του Φακέλου Υλικού για την Νεοελληνική Γλώσσα: «Θέματα διδακτικής και αξιολόγησης του μαθήματος της Νέας Ελληνικής Γλώσσας Γ΄& Δ΄ ΓΕΛ» Η επιμορφωτική συνάντηση απευθύνεται στους/τις εκπαιδευτικούς ΠΕ 02 των ημερήσιων ΓΕΛ Γ΄ Τάξης (δημόσιων και ιδιωτικών) & του Εσπερινού ΓΕΛ Γ΄ & Δ΄ Τάξης και θα πραγματοποιηθεί Δευτέρα 20.01.2020 στο 1ο ΓΕΛ Ηρακλείου Αττικής. ( όπως πίνακας αποδεκτών του εγγράφου)

Συνέχεια ανάγνωσης