Οι εφαρμογές του Geogebra συνήθως εργάζονται χωρίς κανένα πρόβλημα από τη δικτυακή εφαρμογή τους, ( https://www.geogebra.org ) ίσως απαιτηθεί η Java.

Το πιο συνηθισμένο πρόσθετο που απαιτείται για τη λειτουργία των μικροεφαρμογών είναι η Java, που θα πρέπει να έχει εγκατασταθεί σε κάθε υπολογιστή. Εφόσον δεν είναι ήδη εγκατεστημένη μπορούμε να την κατεβάσουμε από τη διεύθυνση https://www.java.com/en/download/  και να την εγκαταστήσουμε.

Οι εφαρμογές που έχουν δημιουργηθεί με το Adobe Flash, για να λειτουργήσουν θα πρέπει να έχει εγκατασταθεί ο αντίστοιχος player, που μπορούμε να τον βρούμε στη διεύθυνση   https://get.adobe.com/flashplayer/. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι οι  πιο πρόσφατες εκδόσεις λειτουργικών συστημάτων δεν υποστηρίζουν το Flash, επικαλούμενες λόγους ασφάλειας.

Για να τρέξουν οι εφαρμογές που είναι φτιαγμένες με το Scratch, θα πρέπει να κατέβει κάθε μικροφαρμογή και να αποσυμπιεστεί. Στη συνέχεια θα πρέπει να ανοίξουμε το Scratch μέσα από τη σελίδα https://scratch.mit.edu/projects/editor/?tip_bar=getStarted  , από το μενού Αρχείο επιλέξτε Μεταφόρτωση έργου από τον υπολογιστή, επιλέξτε  το φάκελο που βρίσκεται η εφαρμογή σας και επιλέξτε το αρχείο που έχει κατάληψη .sb. Εναλλακτικά μπορείτε να εγκαταστήσετε το Scratch και από εκεί να καλείτε την κάθε εφαρμογή.

Για  την αναπαραγωγή δραστηριοτήτων που απαιτείται το λογισμικό MicroWorldsPro θα πρέπει να έχει εγκατασταθεί τον λογισμικό. Μπορείτε να αναζητήσετε το λογισμικό πληροφορίες γι’ αυτό στη σελίδα http://photodentro.edu.gr/edusoft/r/8531/157?locale=el (πιθανόν να μην λειτουργεί σε πιο σύγχρονα συστήματα)

Το πρόσθετο για το Firefox ή τον Internet Explorer μπορείτε να το κατεβάσετε από τη διεύθυνση http://www.microworlds.com/plugin/indexwin.html επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί το πρόσθετο mwplugin.exe για την αναπαραγωγή των αρχείων τύπου .html.

Όταν έχουμε αρχεία του Gabri Geometry για να λειτουργήσουν οι μικροεφαρμογές θα πρέπει να εγκατασταθεί τη αντίστοιχη εφαρμογή που μπορείτε να την βρείτε στη διεύθυνση http://photodentro.edu.gr/edusoft/r/8531/178?locale=el (πιθανόν να μην λειτουργεί σε πιο σύγχρονα συστήματα).

Όταν έχουμε αρχεία του GeometSketchpad για να λειτουργήσουν οι μικροεφαρμογές θα πρέπει να εγκατασταθεί τη αντίστοιχη εφαρμογή που μπορείτε να την βρείτε στη διεύθυνση http://photodentro.edu.gr/edusoft/r/8531/179?locale=el  (πιθανόν να μην λειτουργεί σε πιο σύγχρονα συστήματα)

H εφαρμογή GoogleEarth  διατίθεται από τη διεύθυνση https://www.google.com/earth/ από όπου μπορεί να λειτουργήσει χωρίς εγκατάσταση. Προτείνουμε τη χρήση της και σε άλλα μαθήματα π.χ. Γεωγραφία.