6ο ΠΕΚΕΣ

Η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ70, Κατσιγιάννη Βικτωρία, προσκαλεί τους εκπαιδευτικούς ΠΕ70 της Α τάξης των σχολείων, παιδαγωγικής και επιστημονικής ευθύνης, σε επιμορφωτική – ενημερωτική συνάντηση.
H συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πειραιά (Ευαγγελιστρίας και Καραίσκου 50, τηλ. 210-4129876, Διευθύντρια: Ελληνιάδου Ελένη)
Στη συνάντηση θα μας απασχολήσουν θέματα που αφορούν τη διδασκαλία και τη διαχείριση των ειδικών συνθηκών στο σχολείο, όπως επίσης και θέματα που αφορούν την παιδαγωγική της μάσκας.

Η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ70, Κατσιγιάννη Βικτωρία, προσκαλεί τους εκπαιδευτικούς ΠΕ70 της Α τάξης των σχολείων, παιδαγωγικής και επιστημονικής ευθύνης, σε επιμορφωτική – ενημερωτική συνάντηση.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 17ο Δημοτικού Σχολείου Πειραιά (Θήρας και Ζαβογιάννη, τηλ. 210-4813619, Διευθυντής: Δεστές Γιώργος).
Στη συνάντηση θα μας απασχολήσουν θέματα που αφορούν τη διδασκαλία και τη διαχείριση των ειδικών συνθηκών στο σχολείο, όπως επίσης και θέματα που αφορούν την παιδαγωγική της μάσκας.

Η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ60, Αζναουρίδου Φωτεινή, προσκαλεί τις/τους Προϊσταμένες/ους  των σχολικών μονάδων επιστημονικής και παιδαγωγικής ευθύνης της, την Τρίτη  23 Ιουνίου 2020 ώρα 5.00 μ.μ, σε τηλε-συνάντηση συνεργασίας, προκειμένου να συζητήσουμε ζητήματα που προέκυψαν κατά τις ιδιαίτερες εκπαιδευτικές συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία και τον τρόπο με τον οποίο τα βιώσατε στη διδακτική σας πράξη και στο περιβάλλον της σχολικής σας μονάδας.

Η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ60, Αζναουρίδου Φωτεινή, προσκαλεί τις/τους εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων επιστημονικής και παιδαγωγικής ευθύνης της, την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020 ώρα 5.00 μ.μ, σε επιμορφωτικό εξ αποστάσεως σεμινάριο με θέμα: «Το βίντεο ως εργαλείο ψηφιακής αφήγησης».

Η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ60, Αζναουρίδου Φωτεινή, προσκαλεί τις/τους εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων επιστημονικής και παιδαγωγικής ευθύνης της, τη Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020 ώρα 5.00 μ.μ, σε επιμορφωτικό εξ αποστάσεως σεμινάριο με θέμα: «Διδακτικές, Διαθεματικές προσεγγίσεις – τρέχοντα εκπαιδευτικά θέματα – Webinar σεμινάρια»

Ο ΣΕΕ Εκπαίδευσης για την Αειφορία, Αχιλλέας Μανδρίκας, ως ΣΕΕ παιδαγωγικής ευθύνης προσκαλεί τους εκπαιδευτικούς ΠΕ70 των τμημάτων της Α΄ τάξης των σχολείων ευθύνης του σε τηλεσυναντήσεις με σκοπό:

α) τη διαπίστωση του βαθμού επίτευξης των βασικών διδακτικών στόχων εκ μέρους των μαθητών, β) την παροχή οδηγιών για τους μαθητές που αντιμετωπίζουν δυσκολίες και δεν έχουν κατακτήσει τον βασικό μηχανισμό ανάγνωσης & γραφής, γ) πιθανές προτάσεις επανάληψης τάξης προς όφελος του μαθητή, δ) τη σχετική ενημέρωση των γονέων στις περιπτώσεις επανάληψης της τάξης.

Οι τηλεσυναντήσεις θα γίνουν μέσω της πλατφόρμας Webex ως εξής:

Οι Συντονίστριες Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ60, Αζναουρίδου Φωτεινή και Μέλλιου Κυριακή προσκαλούν  τις/τους εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων επιστημονικής και παιδαγωγικής τους ευθύνης, σε εξ αποστάσεως επιμορφωτικό σεμινάριο (Webinar) με θέμα: «Αξιοποίηση έργων τέχνης στη διδακτική πράξη και ζητήματα πνευματικής ιδιοκτησίας».

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020, ώρα 17:00 μ.μ. μέσω της πλατφόρμας Cisco Webex στην εικονική αίθουσα https://minedu-gov-gr.webex.com/meet/KiriakiMelliou    

Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι προαιρετική.

Εισηγητές:

  • Βασιλική Σοφρά, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ08 (Εικαστικών), Μέλος του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας
  • Παναγιώτης Φατσέας, Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ89 (Εφαρμοσμένων Τεχνών)

του Σ.Ε.Ε. Εκπαίδευσης για την Αειφορία,  Αχιλλέα Μανδρίκα

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου) δημιουργεί διαφορετικές σκέψεις, καθώς με αφορμή την πανδημία Covid-19 εμφανίζεται μια ακόμα ευκαιρία για προβληματισμό σχετικά με τη σύζευξη ζητημάτων περιβάλλοντος, υγείας και πολιτισμού. Αυτός ο προβληματισμός τα τελευταία 30 τουλάχιστον χρόνια έχει οδηγήσει στη διατύπωση της έννοιας της αειφορίας, που υποδηλώνει την επίτευξη ισορροπίας μεταξύ οικονομικής ανάπτυξης, περιβαλλοντικής προστασίας και κοινωνικής συνοχής. Δυστυχώς, το ανθρωποκεντρικό μοντέλο σκέψης, που οδηγεί στον άκρατο καταναλωτισμό και στην πολύμορφη ρύπανση του πλανήτη, δημιουργεί έναν φαύλο κύκλο με συνέπειες στην υγεία, στην εργασία, στην κοινωνική δικαιοσύνη, στην πρόσβαση στα βασικά αγαθά και στον καθημερινό τρόπο ζωής. Με αφορμή την πανδημία Covid-19 εκτιμώ ότι έγιναν πιο φανερά δυο πράγματα:

Πρώτον, έγινε φανερό ότι η υποβάθμιση των φυσικών οικοσυστημάτων σε συνδυασμό με τοπικές πολιτισμικές ιδιαιτερότητες μπορούν να οδηγήσουν στη διακινδύνευση της ανθρώπινης υγείας και στην ανατροπή των κοινωνικών δεδομένων. Με την ευκαιρία, αντιλαμβανόμαστε ότι η συστημική προσέγγιση των περιβαλλοντικών ζητημάτων και η διεπιστημονικότητα οδηγεί σε σφαιρικότερες παρατηρήσεις και ασφαλέστερα συμπεράσματα. Για μια πρώτη ενημέρωση σάς παραπέμπω στους συνδέσμους (με χρονική και όχι με αξιολογική σειρά):

α) Κορωνοϊός: Σκληρή προειδοποίηση της Φύσης; (16/3/2020)

https://www.kathimerini.gr/1069215/article/epikairothta/perivallon/korwnoios-sklhrh-proeidopoihsh-ths-fyshs

β) Είναι η καταστροφή του περιβάλλοντος συνυπαίτια για τον κορωνοϊό; (20/3/2020)

https://www.lifo.gr/articles/opinions/274703/einai-i-katastrofi-toy-perivallontos-synypaitia-gia-ton-koronoio

γ) Οι πανδημίες δεν είναι θεία δίκη, είναι ανθρώπων έργα (12/4/2020)

https://www.efsyn.gr/nisides/238944_oi-pandimies-den-einai-theia-diki-einai-anthropon-erga

δ) SOS για τη σχέση μας με τη φύση (28/4/2020)

https://www.kathimerini.gr/1075519/gallery/epikairothta/perivallon/sos-gia-th-sxesh-mas-me-th-fysh?fbclid=IwAR0BZQJwWa-E0KS87MB-yX1tBXB5AB1vQkeSRT9JsXowf3QXA9vwfvARDjk

ε) Πανδημίες και υπερ-καπιταλισμός (2/5/2020)

https://www.efsyn.gr/nisides/241531_pandimies-yper-kapitalismos-kai-oi-agones-toy-ayrio

Η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ70 Καλαματιανού Μαρία προσκαλεί σε τηλεσυναντήσεις συνεργασίας, τους Διευθυντές Διευθύντριες και Προϊσταμένες των σχολικών μονάδων παιδαγωγικής και επιστημονικής της ευθύνης, προκειμένου να συζητηθούν τρέχοντα εκπαιδευτικά θέματα που  έχουν προκύψει με την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων.

Εν ενόψει και της λήξης της φετινής σχολικής χρονιάς 2019-2020, και με το σκεπτικό ότι δεν θα υπάρξει επαρκής χρόνος μετά τη λήξη του διδακτικού έτους στις 26/6/2020, θα συζητηθούν και θέματα λειτουργίας και αναγκών των σχολικών μονάδων που σχετίζονται με  μετεγγραφές, αριθμό εγγραφέντων στην Α΄ τάξη, χωρισμό τμημάτων, εκθέσεις λειτουργίας Τάξεων Υποδοχής -ΖΕΠ, δημιουργία νέων Τάξεων Υποδοχής ΖΕΠ, λειτουργία Τμημάτων Ένταξης, παραπομπές και γνωματεύσεις μαθητών σε Ιατροπαιδαγωγικά Κέντρα και Κ.Ε.Σ.Υ., διαδικασίες παράλληλης στήριξης, ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό κ.ά, αλλά και θέματα που απασχολούν μεμονωμένα κάποια από τα σχολεία.   

Οι τηλεσυναντήσεις θα γίνουν σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

  1. για τους Διευθυντές, Διευθύντριες και Προϊσταμένες των Δημοτικών σχολείων Αίγινας, Αγκιστρίου και Σπετσών, την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020 και ώρα 14.30 μ.μ. - 16.00 μ.μ. και
  2. για τους Διευθυντές, Διευθύντριες των Δημοτικών σχολείων Νίκαιας και Κερατσινίου, την Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020 και ώρα 14.30 μ.μ. - 16.00 μ.μ.

Οι διαδικτυακές συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στην πλατφόρμα Webex, μέσω του συνδέσμου:

https://minedu-gov-gr.webex.com/meet/Maria.Kalamatianou

Η συμμετοχή είναι προαιρετική. Λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες των τελευταίων ημερών του φετινού σχολικού έτους και των υποχρεώσεων που έχουν οι Διευθυντές να φέρουν εις πέρας, θα υπάρξει μέριμνα ώστε οι συναντήσεις να είναι σύντομες, βοηθητικές και εποικοδομητικές.

Ενόψει των Πανελλαδικών εξετάσεων η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής, διοργανώνει διαδικτυακή ενημερωτική συνάντηση, με θέμα: "Πανελλαδικές Εξετάσεις 2020".

Η διαδικτυακή επιμόρφωση θα πραγματοποιηθεί σε ζωντανή αναμετάδοση μέσω του Youtube την Τρίτη 9 Ιουνίου 2020 και ώρες 17:30-20:00.

Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς (επιτηρητές, βαθμολογητές, εξεταστές, μέλη Επιτροπών, επικουρικό προσωπικό), στελέχη της εκπαίδευσης και γονείς.

Η εν λόγω συνάντηση αποβλέπει στην ασφαλή συμμετοχή των υποψηφίων και όλων των εμπλεκομένων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, στην ψυχολογική υποστήριξη και αποφόρτιση των εφήβων και στην ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών για τη σωστή οργάνωση, την αδιάβλητη διεξαγωγή και την  απρόσκοπτη ολοκλήρωση των εξετάσεων αυτών, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Στο πλαίσιο αυτό, δημιουργήθηκε Φόρμα Εγγραφής & Υποβολής Ερωτημάτων, στην οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους, αλλά και να υποβάλουν σχετικά ερωτήματα προς τους εισηγητές μέχρι τη Δευτέρα 8-6-2020 και ώρα 14:00.

Πρόσφατα Άρθρα

Επιμορφωτική συνάντηση των εκπαιδευτικών της Α τάξ...
13 Σεπ 2020 05:42 - Αρχοντία Ματζαρίδου

Η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ70, Κατσιγιάννη Β [ ... ]

Επιμορφωτική συνάντηση των εκπαιδευτικών της Α τάξ...
13 Σεπ 2020 05:37 - Αρχοντία Ματζαρίδου

Η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ70, Κατσιγιάννη Β [ ... ]

Συνάντηση εργασίας ΣΕΕ ΠΕ60 Αζναουρίδου...
19 Ιουν 2020 07:25 - Κυριακή Μέλλιου

Η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ60, Αζναουρίδου Φ [ ... ]

Πρόσκληση σε επιμορφωτικό εξ αποστάσεως σεμινάριο ...
14 Ιουν 2020 21:08 - Κυριακή Μέλλιου

Η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ60, Αζναουρίδου Φ [ ... ]

Εξ αποστάσεως επιμορφωτικό σεμινάριο ΣΕΕ ΠΕ60 Αζνα...
10 Ιουν 2020 10:55 - Κυριακή Μέλλιου

Η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ60, Αζναουρίδου Φ [ ... ]

Άλλα Άρθρα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

e yliko logo

logoF