6ο ΠΕΚΕΣ

H Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ60, Αζναουρίδου Φωτεινή, προσκαλεί τις/τους εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων επιστημονικής και παιδαγωγικής ευθύνης της, σε επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα: «Η "Μορφολογία του Παραμυθιού" μέσα από τη Δημιουργική Γραφή και τις 31 λειτουργίες του Βλάντιμιρ Προπ»

Ο ΣΕΕ Εκπαίδευσης για την Αειφορία Μανδρίκας Αχιλλέας, ως ΣΕΕ παιδαγωγικής ευθύνης προσκαλεί τους εκπαιδευτικούς των τμημάτων της Ε΄ τάξης των σχολείων ευθύνης του, σε επιμορφωτική ημερίδα με θέμα:

«Πειραματικές προσεγγίσεις στις Φυσικές Επιστήμες»

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020, στο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.) Πειραιά - Νίκαιας (Ακροπόλεως 53 Νίκαια 18451, συστέγαση με 3ο ΓΕΛ Νίκαιας, τηλ. 210-4256519).

Η ημερίδα θα έχει εργαστηριακή μορφή με ομάδες εργασίας των εκπαιδευτικών. Στόχος είναι η εξοικείωση των εκπαιδευτικών με πειραματικές προσεγγίσεις επί θεματικών ενοτήτων που διδάσκουν στην Ε΄ Δημοτικού: α) θερμότητα β) ηλεκτρισμός γ) οπτική δ) ήχος.

Εισηγητές – εκπαιδευτές θα είναι η υπεύθυνη του Ε.Κ.Φ.Ε. Πειραιά - Νίκαιας, Λιάνα Χαραλαμπάτου και ο ΣΕΕ Φυσικών Επιστημών του 6ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής, Παναγιώτης Πεφάνης.

Ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου του 6ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής Ειδικής Αγωγής και Ενταξιακής Εκπαίδευσης Γιώργος Μπαλαμώτης, σε συνεργασία με τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ70 του 6ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής, προσκαλούν σε επιμορφωτική ημερίδα για θέματα ειδικής αγωγής και ενταξιακής εκπαίδευσης με τίτλο:

«Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες και Αναπτυξιακή Γλωσσική Διαταραχή»

α) τους εκπαιδευτικούς Τμημάτων Ένταξης Δημοτικών Σχολείων της Διεύθυνσης Π.Ε. Πειραιά και

β) έναν/μία εκπαιδευτικό από κάθε Δημοτικό Σχολείο της Διεύθυνσης Π.Ε. Πειραιά, υπό την προϋπόθεση ότι ο/η εν λόγω εκπαιδευτικός οφείλει να είναι εκπαιδευτικός είτε της Α΄ τάξης είτε της Β΄ τάξης.

Η επιμορφωτική ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020, ώρα 8:30 – 13:00, στο Ράλλειο Γυμνάσιο Θηλέων Πειραιά (Αμφιθέατρο Γυμνασίου, Πειραιώς και Επονιτών 21, 18547, Πειραιάς).

Ένας από τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς ανά σχολική μονάδα/δημοτικό σχολείο θα αναλάβει την υποχρέωση να παρουσιάσει τα θέματα της ημερίδας στους εκπαιδευτικούς της σχολικής μονάδας σε πρόγραμμα ενδοσχολικής επιμόρφωσης διάρκειας έως δύο ωρών, βάσει και σχετικού υλικού το οποίο θα παρασχεθεί από τις επιστήμονες-εισηγήτριες των σχετικών θεμάτων.

Η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Καλαματιανού Μαρία, ΠΕ 70,  καλεί τους Διευθυντές και τις Διευθύντριες των Σχολικών Μονάδων Νίκαιας και Κερατσινίου παιδαγωγικής και επιστημονικής της ευθύνης, σε συνάντηση εργασίας. Η συνάντηση θα γίνει την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 9.00 π.μ. - 11.00 π.μ. στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας (Πέτρου Ράλλη και Κύπρου, 18451, Νίκαια – τηλ. 2104916134, πληροφορίες: Δ/ντρια κα Μπακρώζη Βασιλική) όπου και θα συζητηθούν θέματα ομαλής λειτουργίας και παιδαγωγικής υποστήριξης των σχολικών μονάδων, κοινού ενδιαφέροντος ή κατά περίπτωση.

Η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ70, Βικτωρία Κατσιγιάννη, προσκαλεί τις/τους εκπαιδευτικούς της Β΄ τάξης, των σχολικών μονάδων επιστημονικής και παιδαγωγικής της ευθύνης, σε Επιμορφωτική Ημερίδα με θέμα:

«Εκπαιδευτικές παρεμβάσεις και διδακτικές προσεγγίσεις»

Η επιμορφωτική Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, στις 31/1/2020, από τις 8.30-14.00 (Τόπος συνάντησης: Μουσείο Σχολικής Ζωής, Τριπόδων 23, Αθήνα 10558, τηλ. 210.3250341).

Η κ. Κανταρτζή Ευαγγελία, Διευθύντρια του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης θα μας ξεναγήσει στις αίθουσές του, όπου φιλοξενείται η μεγαλύτερη συλλογή σχολικού υλικού στην Ελλάδα και θα μας ενημερώσει για τα εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιούνται εκεί. Οι κ. Καλατζή Αναστασία, Δραμαλίδου Ελένη και Βουλγαροπούλου Γεωργία, εκπαιδευτικοί του 4ου Δημοτικού Σχολείου Κορυδαλλού θα μας παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα συνεκπαίδευσης που εκπόνησαν με τους μαθητές τους σε συνεργασία με το Ειδικό Σχολείο Αιγάλεω, ένα εξαιρετικό παράδειγμα συνεργασίας και καλλιέργειας υπευθυνότητας και αλληλοσεβασμού.

Η κ. Βασιλειάδου Αθηνά, εκπαιδευτικός στο 4ο Γυμνάσιο Νίκαιας, θα μας ξεναγήσει στο ευρύτερο ιστορικό τοπίο της Πλάκας, με την αρχιτεκτονική και την ιστορία του, με στόχο την αξιοποίηση της υλικής διάστασης του παρελθόντος.

Με αφορμή το βιβλίο της Μητακίδου Σούλας και Τρέσσου Ευαγγελίας θα διεξαχθεί βιωματικό εργαστήριο δημιουργικής γραφής από τη ΣΕΕ Κατσιγιάννη Βικτωρία. Σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα η δημιουργική γραφή στο δημοτικό σχολείο είναι μια προσπάθεια οι μαθητές να εκφράσουν τα συναισθήματα και τις σκέψεις τους, να «δώσουν φτερά» στα όνειρα και τη φαντασία, ώστε η σκέψη τους να εκφράζεται χωρίς άγχος και φόβο. Δημιουργικό είναι καθετί που εκφράζει τον εσωτερικό κόσμο του παιδιού, το βοηθάει να εξωτερικεύει τα ερεθίσματα του κόσμου που το περιβάλλει και να τα μετασχηματίζει.

Η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ70, Φωτεινή Εγγλέζου, προσκαλεί τους εκπαιδευτικούς των τμημάτων της Ε΄ τάξης των σχολείων επιστημονικής και παιδαγωγικής ευθύνης της σε επιμορφωτική ημερίδα με θέμα:

«Η αξιοποίηση του επιχειρήματος, του πειράματος και των ΤΠΕ

στη Διδακτική των Φυσικών Επιστημών στο Δημοτικό Σχολείο»

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020, στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά (Αντιπλοιάρχου Παναγιώτη Βλαχάκου 99, Διευθύντρια: κ. Ευσταθοπούλου Στέλλα, Τηλ. Επικ. 210-420 3272).

Εισηγητές/τριες:

 Παναγιώτης Πεφάνης, Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ04, 6ο ΠΕΚΕΣ Αττικής

 Λιάνα Χαραλαμπάτου, Χημικός, Υπεύθυνη ΕΚΦΕ Νίκαιας

 Παναγιώτης Κανύχης, Εκπαιδευτικός ΠΕ70 στο 4ο Δ.Σ. Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Πρεσβευτής των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Scientix & Go-Lab στην Ελλάδα

 Φωτεινή Εγγλέζου: Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ70

Ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου (Σ.Ε.Ε.) ΠΕ70, Έξαρχος Ιωάννης προσκαλεί τους εκπαιδευτικούς των τμημάτων της E΄ & ΣΤ΄ τάξης (και των εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης) των Σχολείων παιδαγωγικής κι επιστημονικής του ευθύνης, σε συνεργασία με τον Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου Ειδικής Αγωγής και Ενταξιακής Εκπαίδευσης κ. Γεώργιο Μπαλαμώτη(PhD, MSc) και την Προϊσταμένη του 2ου ΚΕΣΥ Πειραιά, κ. Ευσταθία Ηλιοπούλου σε Επιμορφωτική Ημερίδα με θέμα:

«Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος: Αξιολόγηση ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών και αποτελεσματικές παρεμβάσεις-ΔΕΠΥ-Δημιουργική σκέψη»

τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020, στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας (οδός Προποντίδος 1, Νίκαια, Διευθύντρια κ. Μαγαλιού Φρειδερίκη, τηλ. 210-4928152).

Η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ60, Κυριακή Μέλλιου προσκαλεί τους εκπαιδευτικούς κλάδου ΠΕ60 σχολικών μονάδων παιδαγωγικής και επιστημονικής της ευθύνης σε συνάντηση συνεργασίας ανά ομάδα σχολείων.

 

Η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ60, Αζναουρίδου Φωτεινή, προσκαλεί τις/τους εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων επιστημονικής και παιδαγωγικής ευθύνης της, σε επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα: «Η δημιουργική γραφή ως μορφή καλλιτεχνικής έκφρασης»

Το Επιμορφωτικό Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη  28 Ιανουαρίου 2020  στο 11ο Νηπιαγωγείο Νίκαιας, τηλ. 2104928305, οδός Παντειχίου και Ακροπόλεως, Νίκαια.

Ο ΣΕΕ Εκπαίδευσης για την Αειφορία Μανδρίκας Αχιλλέας, ως ΣΕΕ παιδαγωγικής ευθύνης προσκαλεί τους εκπαιδευτικούς των τμημάτων της ΣΤ΄ τάξης των σχολείων ευθύνης του, σε επιμορφωτική ημερίδα με θέμα:

«Πειραματικές προσεγγίσεις στις Φυσικές Επιστήμες»

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020, στο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.) Πειραιά - Νίκαιας (Ακροπόλεως 53 Νίκαια 18451, συστέγαση με 3ο ΓΕΛ Νίκαιας, τηλ. 210-4256519).

Η ημερίδα θα έχει εργαστηριακή μορφή με ομάδες εργασίας των εκπαιδευτικών. Στόχος είναι η εξοικείωση των εκπαιδευτικών με πειραματικές προσεγγίσεις επί θεματικών ενοτήτων που διδάσκουν στην ΣΤ΄ Δημοτικού: α) οξέα-βάσεις-άλατα β) θερμότητα γ) οπτική δ) ηλεκτρομαγνητισμός.

Εισηγητές – εκπαιδευτές θα είναι η υπεύθυνη του Ε.Κ.Φ.Ε. Πειραιά - Νίκαιας, Λιάνα Χαραλαμπάτου και ο ΣΕΕ Φυσικών Επιστημών του 6ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής, Παναγιώτης Πεφάνης.

Πρόσφατα Άρθρα

Πρόσκληση εκπαιδευτικών ΠΕ60 σχολικών μονάδων Νίκα...
21 Ιαν 2020 07:44 - Κυριακή Μέλλιου

H Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ60, Αζναουρίδου Φω [ ... ]

Επιμορφωτική ημερίδα εκπαιδευτικών Ε΄ Δημοτικού ...
20 Ιαν 2020 13:05 - Καλαματιανού Μαρία

Ο ΣΕΕ Εκπαίδευσης για την Αειφορία Μανδρίκας Αχιλλέα [ ... ]

Επιμορφωτική Ημερίδα για θέματα Ειδικής Αγωγής και...
17 Ιαν 2020 12:47 - Καλαματιανού Μαρία

Ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου του 6ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττι [ ... ]

Επιμορφωτική Ημερίδα για τους δασκάλους της Β΄ τάξ...
17 Ιαν 2020 09:53 - Καλαματιανού Μαρία

Η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ70, Βικτωρία Κατσ [ ... ]

Επιμορφωτική ημερίδα εκπαιδευτικών Ε΄ Δημοτικού ...
17 Ιαν 2020 09:29 - Καλαματιανού Μαρία

Η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ70, Φωτεινή Εγγλέ [ ... ]

Άλλα Άρθρα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

e yliko logo

logoF