Η ΣΕΕ ΠΕ70 Αρχοντία Μαντζαρίδου προσκαλεί τους εκπαιδευτικούς ΠΕ70 των σχολείων παιδαγωγικής και επιστημονικής της ευθύνης σε επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Η ψηφιακή και διαδραστική αφήγηση ως εργαλείο και μέθοδος της διαφοροποιημένης διδασκαλίας», που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του κυκλικού επιμορφωτικού προγράμματος «Εργαστήρια Δεξιοτήτων: Μεθοδολογικές προσεγγίσεις και διδακτικές στρατηγικές».
Το επιμορφωτικό σεμινάριο θα διεξαχθεί την Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021, ώρα 5:30-7:30 μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων Webex, στον σύνδεσμο:
https://minedu-primary.webex.com/meet/archontia
Στο πλαίσιο του κυκλικού επιμορφωτικού προγράμματος «Εργαστήρια Δεξιοτήτων: Μεθοδολογικές προσεγγίσεις και διδακτικές στρατηγικές» θα διεξαχθούν έξι επιμορφωτικά σεμινάρια (8, 15, 22, 29 Νοεμβρίου 2021 και 6 και 13 Δεκεμβρίου 2021) συνολικής διάρκειας 12 ωρών και σε όσους/όσες συμμετάσχουν στο σύνολο των επιμορφωτικών συναντήσεων θα δοθούν Βεβαιώσεις Παρακολούθησης.
Στο τέταρτο σεμινάριο με θέμα «Η ψηφιακή και διαδραστική αφήγηση ως εργαλείο και μέθοδος της διαφοροποιημένης διδασκαλίας» αφορά σε διδακτική πρόταση που εκκινεί από τη μεθοδολογία της Διαφοροποίησης της Διδασκαλίας και ως τέτοια καλεί τον/την εκπαιδευτικό να αναλύσει το βαθμό πρόκλησης και ποικιλομορφίας στα τρέχοντα σχέδια διδασκαλίας του και να τροποποιήσει, προσαρμόσει ή σχεδιάσει νέες διδακτικές προσεγγίσεις έτσι ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες, τα ενδιαφέροντα και το μαθησιακό στυλ των μαθητών του/της. Ένα εργαλείο που μπορεί ουσιαστικά να ενεργοποιήσει τους διαφορετικούς μαθητές μας είναι η ψηφιακή αφήγηση. Η τεχνολογία έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι εκπαιδευτικοί διαμορφώνουν το περιεχόμενο, τη διαδικασία και τα προϊόντα της διδασκαλίας τους. Η ψηφιακή αφήγηση διεκδίκησε και κέρδισε ένα σημαντικό ρόλο στην εκπαιδευτική διαδικασία καθώς συνδέθηκε με τη διαφοροποίηση της διδασκαλίας. Η αναπαράσταση των δομικών στοιχείων αφήγησης με τρόπο που να κεντρίζει το ενδιαφέρον των μαθητών και να τους εμπλέκει στη διαδικασία θα είναι το αρχικό περιεχόμενο του συγκεκριμένου εργαστηρίου. Στη συνέχεια, θα παρουσιαστούν κατάλληλες διαδικτυακές εφαρμογές που μπορούν να υποστηρίξουν τη δημιουργία μίας ψηφιακής και διαδραστικής αφήγησης.