• minedu logo transp new

    Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής έχει την έδρα της στην Αθήνα, Αναστασίου Τσόχα 15-17 και είναι αρμόδια για θέματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Αττικής. Έχει υπό την εποπτεία της 3.564 σχολικές μονάδες και ειδικότερα 2.548 σχολεία πρωτοβάθμιας και 1.016 σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

    Από την 1η Απρίλιου του 2019, Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Αττικής είναι ο Δρ. Κόσυβας Γεώργιος, εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κλάδου ΠΕ03 (ΑΔΑ: ΩΩΤΗ4653ΠΣ-ΒΔ3).

Π

Δ

Ε

 

Α

τ

τ

ι

κ

ή

ς

Phonebook-icon32x32  maps-icon32x32  rss-icon48x48

Γραμμή Βοηθείας

help line

safe line

SaferInternet4Kidslogo

sos-line

S

@

f

e

r

 

I

n

t

e

r

n

e

t

Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2017 10:58

Βασική Δράση ΚΑ2

Οι στρατηγικές συμπράξεις αποσκοπούν στη στήριξη της ανάπτυξης, της μεταφοράς και/ή της εφαρμογής καινοτόμων πρακτικών, καθώς και στην υλοποίηση κοινών πρωτοβουλιών που προωθούν τη συνεργασία, τη μάθηση από ομότιμους και την ανταλλαγή εμπειριών σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ανάλογα με τους στόχους και τη σύνθεση της στρατηγικής σύμπραξης, τα σχέδια μπορούν να είναι δύο τύπων:

Στρατηγικές Συμπράξεις που υποστηρίζουν την καινοτομία:

Τα σχέδια αναμένεται να αναπτύξουν καινοτόμα προϊόντα, ή/και να προβούν σε εντατικές δραστηριότητες διάχυσης και διάδοσης των υφιστάμενων και των νέων προϊόντων που θα παραχθούν καθώς και των καινοτόμων ιδεών. Οι αιτούντες φορείς έχουν τη δυνατότητα να αιτηθούν χρηματοδότηση ειδικά για τα πνευματικά προϊόντα και για πολλαπλασιαστικές δράσεις προκειμένου να απαντήσουν ακριβώς στην καινοτόμα διάσταση της δράσης. Αυτός ο τύπος σχεδίων είναι ανοιχτός για όλους τους τομείς της εκπαίδευσης, της κατάρτισης και της νεολαίας.

Στρατηγικές Συμπράξεις που υποστηρίζουν την ανταλλαγή καλών πρακτικών:

Ο πρωταρχικός στόχος είναι να επιτρέπει στους οργανισμούς να αναπτύξουν και να ενισχύσουν τα δίκτυα, να αυξήσουν την ικανότητά τους να λειτουργούν σε διακρατικό επίπεδο, να μοιράζονται και να ανταλλάσουν/υποστηρίζουν ιδέες, πρακτικές και μεθόδους. Τα σχέδια μπορούν επίσης να παράγουν απτά προϊόντα και αναμένεται να διαδώσουν τα αποτελέσματα των δραστηριοτήτων τους, αν και με τρόπο που να είναι ανάλογος του σκοπού και του πεδίου εφαρμογής του σχεδίου. Αυτά τα αποτελέσματα και οι δραστηριότητες διάχυσης θα συγχρηματοδοτηθούν μέσω της βασικής κατηγορίας προϋπολογισμού για τη διαχείριση και υλοποίηση του σχεδίου.

Ανεξάρτητα από τον τύπο σχεδίου που θα επιλεχθεί από τον αιτούντα και το πεδίο εφαρμογής του σχεδίου, οι στρατηγικές συμπράξεις είναι ανοιχτές σε κάθε είδους οργανισμό που δραστηριοποιείται σε οποιονδήποτε τομέα της εκπαίδευσης, της κατάρτισης και της νεολαίας ή σε άλλους κοινωνικοοικονομικούς τομείς, καθώς και σε οργανισμούς που αναπτύσσουν δραστηριότητες σε διάφορους τομείς (π.χ. τοπικές και περιφερειακές αρχές, κέντρα αναγνώρισης και επικύρωσης, εμπορικά επιμελητήρια, συνδικαλιστικές οργανώσεις, κέντρα προσανατολισμού, πολιτιστικές οργανώσεις).

Στις Στρατηγικές Συμπράξεις συμμετέχουν τουλάχιστον τρεις οργανισμοί από τρεις διαφορετικές χώρες του προγράμματος. Οι συμμετέχοντες οργανισμοί στην κάθε σύμπραξη πρέπει να προσδιορίζονται με την υποβολή της αίτησης επιχορήγησης. Δεν υπάρχει ανώτατος αριθμός εταίρων. Ωστόσο, ο προϋπολογισμός για τις δαπάνες διαχείρισης έχει ανώτατο όριο κάλυψης (και ισοδυναμεί με) 10 εταίρους.

Ανάλογα με την προτεραιότητα που καλύπτει το σχέδιο, οι στρατηγικές συμπράξεις θα πρέπει να περιλαμβάνουν τους πλέον κατάλληλους εταίρους που προέρχονται από διάφορα περιβάλλοντα ώστε να αξιοποιούνται οι διαφορετικές εμπειρίες τους, τα χαρακτηριστικά τους και η εμπειρογνωμοσύνη τους και να παράγονται συναφή και υψηλής ποιότητας αποτελέσματα.