• minedu logo transp new

    Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής έχει την έδρα της στην Αθήνα, Αναστασίου Τσόχα 15-17 και είναι αρμόδια για θέματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Αττικής. Έχει υπό την εποπτεία της 3.564 σχολικές μονάδες και ειδικότερα 2.548 σχολεία πρωτοβάθμιας και 1.016 σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

    Από την 1η Απρίλιου του 2019, Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Αττικής είναι ο Δρ. Κόσυβας Γεώργιος, εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κλάδου ΠΕ03 (ΑΔΑ: ΩΩΤΗ4653ΠΣ-ΒΔ3).

Π

Δ

Ε

 

Α

τ

τ

ι

κ

ή

ς

Phonebook-icon32x32  maps-icon32x32  rss-icon48x48

Γραμμή Βοηθείας

help line

safe line

SaferInternet4Kidslogo

sos-line

S

@

f

e

r

 

I

n

t

e

r

n

e

t

Πέμπτη, 24 Μαΐου 2018 13:37

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- Αθήνα-Παρίσι: «Δύο χρόνια σχολικών διαδρομών…»

Με αφορμή τα δύο χρόνια από την υπογραφή της ελληνογαλλικής Σύμβασης Συνεργασίας μεταξύ της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής και της Ακαδημίας των Παρισίων, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 22 Μαΐου 2018 , ώρα 9.00 έως 13.30, στο AuditoriumTheoAngelopoulos του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, εκδήλωση με το ανωτέρω θέμα και παρουσίαση των δράσεων των σχολικών μονάδων που έχουν υπογράψει αντίστοιχες συμβάσεις συνεργασίας.

Στην εκδήλωση, προσφώνησε τους επίσημους προσκεκλημένους ο Ακόλουθος Εκπαιδευτικής Συνεργασίας του Γαλλικού Ινστιτούτου, κ. Philippe Mogentale και απεύθυναν χαιρετισμό ο Πρέσβης της Γαλλικής Δημοκρατίας στην Αθήνα, κ. ChristopheChantepy, ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΠΕΘ, κ. Γεώργιος Αγγελόπουλος, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Αττικής, κ. Χαράλαμπος Λόντος, ο Αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, κ. Παύλος Χαραμής και ο καθηγητής του ΕΚΠΑ και Υφυπουργός Παιδείας κατά την περίοδο υπογραφής της Σύμβασης, κ. Θεοδόσης Πελεγρίνης.

Επίσης, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι κάτωθι προσκεκλημένοι:

Ο Διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, Mikaël Hautchamp, η εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος σε θέματα Παιδείας, κ. Ελένη Ζωγραφάκη, ο Διευθυντής της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, κ. Γεώργιος-Ευάγγελος Μουστάκας, ο Διευθυντής Σπουδών, Προγραμμάτων και Οργάνωσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, κ. Σπυρίδων Κωνσταντάτος, ο τέως Διευθυντής Σπουδών, Προγραμμάτων και Οργάνωσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, κ. Σταύρος Μποφυλάτος, μέλη της  Ομάδας Διαχείρισης, Συντονισμού και Παρακολούθησης της εκπαίδευσης προσφύγων του ΥΠΠΕΘ, κυρίες Παναγιώτα Καίσαρη-Ερνστ και Σταυρούλα Πανταζή, οι συνεργάτιδες της Υφυπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Τζούφη, κυρίες Μαρία Κοκολάκη και Παρασκευή Ταμπάκη, η υπάλληλος του Τμήματος των Διεθνών Σχέσεων της Διεύθυνσης Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεμάτων, κ. Αντιγόνη Λεμονή, οι Διευθυντές/ντριες Εκπαίδευσης, κ. Ιωάννα Ψίνα, κ. Αθανάσιος Ανδρώνης, κ. Ξενοφώντας Βαμβακερός και   κ. Γεώργιος Κέντρος και οι Σχολικοί Σύμβουλοι Γαλλικής Γλώσσας, κ. Θηρεσία Φωτιαδου και κ. Στυλιανός Μαρκαντωνάκης.

Στη συνέχεια, παρουσίασαν με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία μέρος των δράσεων που υλοποίησαν με τα συνεργαζόμενα γαλλικά σχολεία, κατά τα σχολικά έτη 2016-2017 και 2017-2018 τα Ράλλεια Δημοτικά Σχολεία Πειραιά, το 2ο Γυμνάσιο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ελληνικού, το Πρότυπο Λύκειο Αναβρύτων, το Πειραματικό Μουσικό Γυμνάσιο Παλλήνης, το Μουσικό Λύκειο Παλλήνης, το 2ο Πειραματικό ΓΕΛ Αθηνών και το ΕΠΑΛ Αγίων Αναργύρων με το 1ο Ε.Κ. Γ΄ Αθήνας.

Φωτογραφία 1 f4

f5 f6 f6

Επισυνάπτεται το Πρόγραμμα της Εκδήλωσης