• minedu logo transp new

    Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής έχει την έδρα της στην Αθήνα, Αναστασίου Τσόχα 15-17 και είναι αρμόδια για θέματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Αττικής. Έχει υπό την εποπτεία της 3.564 σχολικές μονάδες και ειδικότερα 2.548 σχολεία πρωτοβάθμιας και 1.016 σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

    Από την 1η Απρίλιου του 2019, Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Αττικής είναι ο Δρ. Κόσυβας Γεώργιος, εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κλάδου ΠΕ03 (ΑΔΑ: ΩΩΤΗ4653ΠΣ-ΒΔ3).

Π

Δ

Ε

 

Α

τ

τ

ι

κ

ή

ς

Phonebook-icon32x32  maps-icon32x32  rss-icon48x48

Γραμμή Βοηθείας

help line

safe line

SaferInternet4Kidslogo

sos-line

S

@

f

e

r

 

I

n

t

e

r

n

e

t

Πέμπτη, 05 Οκτωβρίου 2017 09:58

Ενημέρωση και πρόσκληση για συμμετοχή σε κύκλο μαθημάτων του SEG

Σας υπενθυμίζουμε τη δημιουργία του Teacher Academy από το School Education Gateway(SEG), το οποίο διευκολύνει την πρόσβαση των εκπαιδευτικών στην κατάρτιση και την υποστήριξη που χρειάζονται, προκειμένου να διαδραματίσουν καίριο ρόλο στην αντιμετώπιση βασικών ζητημάτων των σύγχρονων κοινωνιών. Το Teacher Academy προσφέρει ευκαιρίες επαγγελματικής ανάπτυξης για εκπαιδευτικούς, επιμορφωτές εκπαιδευτικών και μη διδακτικό προσωπικό που μετέχει στη σχολική εκπαίδευση (από την προσχολική έως την ανώτερη δευτεροβάθμια), μέσα από έναν βασικό κατάλογο μαθημάτων με πληροφορίες σχετικά με μαθήματα σε φυσικό χώρο κατά τις ώρες εργασίας και μέσω διαδικτύου. Τα διαδικτυακά μαθήματα είναι εντελώς δωρεάν και αναπτύσσονται από το School Education Gateway.

Στο πλαίσιο αυτό σας ενημερώνουμε για τη διεξαγωγή των παρακάτω μαθημάτων :

  • Προχωρώντας προς τα Μαθηματικά 2.0
  • Αποτελεσματική συμμετοχή των γονέων στη μάθηση των σπουδαστών
  • Εισαγωγή στην εκμάθηση βασισμένη σε project στην τάξη σας
  • Erasmus + ευκαιρίες χρηματοδότησης για τα σχολεία
  • Ικανότητες για τα σχολεία του 21ου αιώνα

Ειδικότερα για τα δύο πρώτα μαθήματα, στην ιστοσελίδα του ΙΚΥ υπάρχουν αναρτημένες σχετικές ανακοινώσεις με πληροφορίες ως προς τη διαδικασία εγγραφής, τις θεματικές ενότητες, τη διάρκεια των μαθημάτων και άλλες σημαντικές διευκρινίσεις.

Όλα τα μαθήματα γίνονται στην αγγλική γλώσσα, διαδικτυακά και ευέλικτα και προσφέρουν ψηφιακό πιστοποιητικό μετά την ολοκλήρωσή τους. Η έναρξή τους αφορά στο χρονικό διάστημα από 18 Σεπτεμβρίου έως 13 Νοεμβρίου 2017, ανάλογα με το κάθε μάθημα. Απαιτείται εγγραφή και σε ορισμένα μαθήματα δίνεται η δυνατότητα προεγγραφής.

Υπενθυμίζουμε ότι για την είσοδο στην πλατφόρμα απαιτείται είτε: α) η δημιουργία λογαριασμού School Education Gateway ή β )η χρήση στοιχείων υπάρχoντος λογαριασμού eTwinning.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής για τα δύο πρώτα μαθήματα:

https://www.iky.gr/el/iky-rss/item/2961-proxorontas-pros-ta-mathimatika-2-0-eu-teacher-academy-mooc

https://www.iky.gr/el/iky-rss/item/2962-apotelesmatiki-symmetoxi-ton-goneon-gia-ti-mathisi-ton-spoudaston-imerominia-enarksis-mathimaton-deftera-25-septemvriou-2017

Για περισσότερες πληροφορίες συνολικά και δηλώσεις συμμετοχής: https://www.schooleducationgateway.eu/en/pub/latest/news/one-year-of-boosting-teachers.htm