(σε μορφή .pdf: )Πρόσκληση Γονέων/Κηδεμόνων σε Διαδικτυακή Επιμορφωτική/Ενημερωτική Συνάντηση

Το 3ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ Αττικής και τα ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. (1ο, 2ο Γ’ Αθήνας και Δυτικής Αττικής) καλούν τις Ενώσεις Γονέων και Κηδεμόνων, τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, τους/τις Αντιδημάρχους Παιδείας των Δήμων και όλους/όλες τους/τις Γονείς και Κηδεμόνες των μαθητών/τριών των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, την Τετάρτη, 4 Μαΐου 2022, 5.30μ.μ. – 9.00μ.μ., σε διαδικτυακή επιμορφωτική/ενημερωτική συνάντηση, με θέμα:

«Ενδυναμώνοντας την Επικοινωνία Οικογένειας – Σχολείου»

Η επικοινωνία του παιδιού με το περιβάλλον του -φυσικό και εικονικό- σε έναν κόσμο που αλλάζει ταχύτατα αποτελεί τεράστιας σημασίας ζήτημα, τόσο για την Οικογένεια όσο και για το Σχολείο.

Σκοπός της διαδικτυακής αυτής συνάντησης είναι η ενημέρωση, η υποστήριξη και ενδυνάμωση των γονέων σε θέματα που σχετίζονται με την επικοινωνία, τόσο σε ενδοοικογενειακό όσο και σε σχολικό και ευρύτερα εκπαιδευτικό επίπεδο.

Η επισήμανση των δυσχερειών της ψηφιακής αλλά και της διά ζώσης επικοινωνίας, όπως και οι τεχνικές πρόληψης και αντιμετώπισης των δυσχερειών αυτών, η παρουσίαση των εκπαιδευτικών υποστηρικτικών δομών και οι τρόποι επικοινωνίας και συνεργασίας της οικογένειας με αυτές αποτελούν τα επιμέρους θέματα της συνάντησής μας.

 

Η Πρόσκληση Συμμετοχής σε μορφή .pdf : ΕΔΩ

Η αφίσα τής ημερίδας: ΕΔΩ
 

Η βιντεοσκοπημένη Επιμορφωτική/Ενημερωτική Συνάντηση απ΄το YouTube:
https://www.youtube.com/watch?v=FxkvslzFKek 


(σε μορφή .pdf: )

 

Πρόσκληση συμμετοχής σε επιμορφωτική ημερίδα με θέμα «Φαινόμενα βίας στη σχολική κοινότητα: Αντιμετώπιση, Πρόληψη, Ερμηνεία».

 

  Την ημερίδα αυτή συνδιοργανώνουν, έπειτα από απόφαση των Ολομελειών τους, είκοσι δύο από τα είκοσι τέσσερα Περιφερειακά Κέντρα Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) της χώρας και πιο συγκεκριμένα: Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Αττικής (1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 5ο και 6ο), Β. Αιγαίου (1ο, 2ο), Δυτικής Ελλάδας, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Κεντρικής Μακεδονίας (1ο, 2ο, 3ο, 4ο), Κρήτης, Ν. Αιγαίου (1ο, 2ο), Πελοποννήσου και Στερεάς Ελλάδας.

 

Η Πρόσκληση Συμμετοχής σε μορφή .pdf : ΕΔΩ

Η αφίσα τής ημερίδας: ΕΔΩ

 

Βιντεοσκοπημένες εργασίες:

Παρουσιάσεις:

 


ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ Α΄ ΦΑΣΗΣ

ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΤΗΣ Γ΄ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΙΣ 13-12–2021 

ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΣΕ ΤΑΞΕΙΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ Ζ.Ε.Π ΣΤΙΣ 30-11-2021

ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ KAI ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΤΗΣ Γ΄ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΙΣ 10/9/2021 


 

Πρόσκληση σε ενημερωτική συνάντηση για τη λειτουργία τού Διαπεριφερειακού Δικτύου «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» στο 3ο ΠΕΚΕΣ Αττικής

 

   Στο πλαίσιο των ενημερωτικών και επιμορφωτικών δράσεων του 3ου ΠΕΚΕΣ Αττικής και σύμφωνα με τις ανωτέρω σχετικές, σας ενημερώνουμε ότι το 3ο ΠΕΚΕΣ συμμετέχει για 3η σχολική χρονιά στο Διαπεριφερειακό Θεματικό Δίκτυο: «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο».

 

   Προκειμένου να ενημερωθούν όσα σχολεία και εκπαιδευτικοί επιθυμούν να συμμετέχουν την τρέχουσα σχολική χρονιά, το 3ο ΠΕΚΕΣ σε συνεργασία με το Διαπεριφερειακό Θεματικό Δίκτυο διοργανώνει ενημερωτική συνάντηση την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021 στις 18.00.

 

   Εισηγητής στην εκδήλωση θα είναι εκ μέρους του Δικτύου ο Απόστολος Παρασκευάς, ΣΕΕ κλ. ΠΕ70 του 2ου ΠΕΚΕΣ Κεντρικής Μακεδονίας.

 

   Σύνδεσμος Σύνδεσης:

https://minedu-primary.webex.com/meet/ikara

 

 

 


(Δημιουργία αφίσας: Κουφόπουλος Ιωάννης )

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ σε ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΣΠΕΡΙΔΑ  για τη ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
 
(Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021 και ώρες 18.00 – 21.00)

Στο πλαίσιο των επιμορφωτικών δράσεων του 3ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής, οι ΣΕΕ ΠΕ70 διοργανώνουν εσπερίδα με θέμα:

Η Σεξουαλική Αγωγή στο Σχολείο (Α’ Μέρος)

και εισηγητές τον κ. Γεώργιο Κρεατσά, Ομ. Καθηγητή και τ. Αντιπρύτανη του
Πανεπιστημίου Αθηνών και τον κ. Χάρη Παπαδόπουλο, πρ. Σ.Ε.Ε. κλ. ΠΕ70.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά την Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021 και ώρες 18.00 – 21.00, σύμφωνα με το επισυναπτόμενο πρόγραμμα.

Πρόσκληση (Α΄Μέρος): ΕΔΩ  /  Προβολή Α’ Μέρους: ΕΔΩ (αποθηκευμένο video στο YouTube)

_______________________

Επίσης, στο πλαίσιο των επιμορφωτικών δράσεων του 3 ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής, οι ΣΕΕ ΠΕ70 διοργανώνουν το Β ́ Μέρος της εσπερίδας με θέμα:

Η Σεξουαλική Αγωγή στο Σχολείο (Β’ Μέρος)

 με εισηγητή τον κ. Χάρη Παπαδόπουλο, πρ. Σ.Ε.Ε. κλ. ΠΕ70 και θέμα: «Ο σεβασμός της ταυτότητας ως πρωταρχικό δικαίωμα του ανθρώπου».
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά την Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021 και ώρες 18.00 – 20.30, στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://minedu-primary.webex.com/join/ftsiampasi

Πρόσκληση (Β΄Μέρος): ΕΔΩ   – Προβολή B’ Μέρους: ΕΔΩ (αποθηκευμένο video στο YouTube)
 


ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
«Το Σχολείο της Συμπερίληψης: Πραγματικότητα και Προοπτικές»

 

6 & 7 Νοεμβρίου 2020

 

– 3ο Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕΚΕΣ) Αττικής

– Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

https://3pekes-edutech.uniwa.gr

 


ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ & ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Παρουσιάσεις από τις ενημερωτικές- επιμορφωτικές συναντήσεις με θέμα: «Υποδοχή-ενημέρωση-επιμόρφωση νεοδιόριστων & αναπληρωτών εκπαιδευτικών Δ/θμιας Εκπαίδευσης


Επιμέλεια φωτογραφίας τού ΣΣΕ κ. Ιωάννη Κουφόπουλου από το πίνακα τού Ευγένιου Ντελακρουά:'Έφιππος Έλληνας αγωνιστής'

 

ΥΛΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΕΝΤΑΞΙΑΚΗΣ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΙΕΠ:

  Δείτε εδώ (κλικ) το εκπαιδευτικό υλικό για εκπαιδευτικούς που διδάσκουν σε τάξεις με ευάλωτες κοινωνικές ομάδες

 

 

 

 


Επιμέλεια φωτογραφίας τού ΣΣΕ κ. Ιωάννη Κουφόπουλου από το πίνακα τού Ευγένιου Ντελακρουά:'Έφιππος Έλληνας αγωνιστής'

 

    ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

  Το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Δ.Ε.), το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων “Διόφαντος” (Ι.Τ.Υ.Ε.), το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (Ε.Α.Π.), το 3ο ΠΕΚΕΣ Αττικής και 13 ακόμη ΠΕΚΕΣ
              συνδιοργανώνουν
Πανελλήνιο και Διεθνές Συνέδριο με θέμα: «Εκπαιδευτικοί & Εκπαίδευση STE(A)M – STE(A)M educators & education».

  Είσοδος στην ιστοσελίδα τού Συνεδρίου: https://steamonedu.eu/el/ steam2021conference/

 


Επιμέλεια φωτογραφίας τού ΣΣΕ κ. Ιωάννη Κουφόπουλου από το πίνακα τού Ευγένιου Ντελακρουά:'Έφιππος Έλληνας αγωνιστής'

Από τις ‘ΔΡΑΣΕΙΣ‘ τής ιστοσελίδας μας:

    Στο πλαίσιο του επιστημονικού/επιμορφωτικού του έργου, το 3ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής διοργανώνει διαδικτυακή εσπερίδα, με θέμα: «Εικονιστικές αναπαραστάσεις και ήρωες του Εικοσιένα».

Η εσπερίδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2021, 18.00-21.00.
Συμμετέχουν με ομιλίες οι:

1. Χάρης Αθανασιάδης, Καθηγητής στο Τμήμα Φιλοσοφίας του Παν. Ιωαννίνων, με θέμα: «Ήρωες και μάρτυρες. Το Εικοσιένα στη Σχολική και τη Δημόσια Ιστορία».

2. Άγγελος Παληκίδης, Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Παν. Θράκης, με θέμα: «Ιδεολογικές αναγνώσεις της εικονογραφίας του Εικοσιένα».

3. Παναγιώτης Πυρπυρής, Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου κλ. ΠΕ02 στο 3ο ΠΕΚΕΣ Αττικής, με θέμα: «Ευρωπαίοι Ρομαντικοί και Φιλέλληνες: Εικονιστικές αναπαραστάσεις του Εικοσιένα».

  Είσοδος στην αίθουσα της τηλεδιάσκεψης από τον σύνδεσμο: https://minedu-primary.webex.com/


 
Οι σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, λόγω της αναστολής λειτουργίας τους, υποχρεούνται να παρέχουν σύγχρονη εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση καλύπτοντας τη διδακτέα ύλη.
 
 

 

Από τις 15 Οκτωβρίου 2018 με τη σχετική διαπιστωτική πράξη (ΦΕΚ Β’ 4511/15-10-2018) ξεκίνησε η λειτουργία του 3ου Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) Αττικής.Το 3ο  ΠΕ.Κ.Ε.Σ. στεγάζεται επί των οδών Ατταλείας 2 & Ιεράς Οδού στο Αιγάλεω και τα τηλέφωνα επικοινωνίας μαζί μας είναι: 2105752000 και 2105987693, το fax: 210 5728090 και η διεύθυνση ηλεκτρονικής επικοινωνίας: 3pekes@attik.pde.sch.gr  


  Πεδίο αρμοδιότητας του 3ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ είναι όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Γ’ Αθήνας και της Δυτικής Αττικής και αποστολή του είναι η επιστημονική και παιδαγωγική υποστήριξη των εκπαιδευτικών, η επιμόρφωσή τους, καθώς και η συνδρομή στο σχεδιασμό του προγραμματισμού και της αποτίμησης  του εκπαιδευτικού έργου.


  Το 3ο Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού  (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) Αττικής  της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής με έδρα το Αιγάλεω ιδρύθηκε με το άρθρο 4  παρ δ. του Ν.4547/2018 (ΦΕΚ 102/τ.Α’/12-06-2018) «Αναδιοργάνωση των δομών υποστήριξης της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις».

Αποστολή του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. είναι (παρ. 2 του άρθρου 4 του ν. 4547/2018):

 • Ο εκπαιδευτικός σχεδιασμός, η παρακολούθηση, ο συντονισμός και η στήριξη του εκπαιδευτικού έργου των δημόσιων και ιδιωτικών σχολικών μονάδων, καθώς και των Εργαστηριακών Κέντρων (Ε.Κ.),
 • Ο συντονισμός των Κέντρων Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής
  Υποστήριξης (Κ.Ε.Σ.Υ.), των Κέντρων Εκπαίδευσης για την Αειφορία (Κ.Ε.Α.) και των Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.) της περιοχής αρμοδιότητάς τους,
 • Η επιστημονική και παιδαγωγική υποστήριξη των εκπαιδευτικών της δημόσιας και της ιδιωτικής εκπαίδευσης,
 • Η οργάνωση της επιμόρφωσης, περιλαμβανομένης και της εισαγωγικής, των εκπαιδευτικών, καθώς και
 • Η υποστήριξη του προγραμματισμού και της αποτίμησης του εκπαιδευτικού έργου σε περιφερειακό επίπεδο.

Στην περιοχή αρμοδιότητας του 3ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ.  ιδρύθηκαν με το άρθρο 1  του Ν.4547/2018 (ΦΕΚ 102/τ.Α’/12-06-2018) τρία Κέντρα Εκπαίδευσης και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (Κ.Ε.Σ.Υ.). Το 1ο και 2ο Κ.Ε.Σ.Υ. Γ΄Αθήνας με έδρα το Αιγάλεω και το Ίλιο, αντίστοιχα και το Κ.Ε.Σ.Υ. Δυτικής Αττικής με έδρα την Ελευσίνα.

 

Μάϊος 2022
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

ΧΡΗΣΙΜΑ

 • 19-05-22 Νίκη Κεραμέως, Ουάσινγκτον: «Με περισσότερες προοπτικές από ποτέ η Ελληνο-αμερικανική συνεργασία στα Πανεπιστήμια» 19 Μαΐου 2022
  19-05-22 Νίκη Κεραμέως, Ουάσινγκτον: «Με περισσότερες προοπτικές από ποτέ η Ελληνο-αμερικανική συνεργασία στα Πανεπιστήμια» Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε στην Ουάσινγκτον η εκδήλωση που διοργάνωσε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων με το Ινστιτούτο Διεθνούς Εκπαίδευσης (Ιnstitute of Ιnternational Εeducation) και την υποστήριξη της Ελληνικής Πρεσβείας στις ΗΠΑ, με στόχο την ανάδειξη και περαιτέρω διεύρυνση της Ελληνο-Αμερικανικής […]
 • 16-05-22 Αγωγή Υπ. Παιδείας κατά ΔΟΕ και ΟΛΜΕ για την απεργία κατά τη διάρκεια των εξετάσεων της ''Ελληνικής PISA" 16 Μαΐου 2022
  16-05-22 Αγωγή Υπ. Παιδείας κατά ΔΟΕ και ΟΛΜΕ για την απεργία κατά τη διάρκεια των εξετάσεων της ''Ελληνικής PISA» Κατεπείγουσα αγωγή ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών κατέθεσε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως κατά της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ) και της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), ζητώντας να αναγνωριστεί ως παράνομη και καταχρηστική η […]
 • 12-05-22 Υγειονομικό πρωτόκολλο για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2022 12 Μαΐου 2022
  12-05-22  Υγειονομικό πρωτόκολλο για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2022 Το πρωτόκολλο αναφορικά με τα υγειονομικά μέτρα που θα ισχύσουν κατά τη διενέργεια των Πανελλαδικών εξετάσεων 2022, καθώς επίσης και κατά την εξέταση των μουσικών μαθημάτων «Μουσική εκτέλεση και ερμηνεία», «Μουσική αντίληψη και γνώση» και των πρακτικών δοκιμασιών για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ, ανακοινώνεται από το Υπουργείο Παιδείας […]