(σε μορφή .pdf: )Πρόσκληση Γονέων/Κηδεμόνων σε Διαδικτυακή Επιμορφωτική/Ενημερωτική Συνάντηση

Το 3ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ Αττικής και τα ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. (1ο, 2ο Γ’ Αθήνας και Δυτικής Αττικής) καλούν τις Ενώσεις Γονέων και Κηδεμόνων, τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, τους/τις Αντιδημάρχους Παιδείας των Δήμων και όλους/όλες τους/τις Γονείς και Κηδεμόνες των μαθητών/τριών των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, την Τετάρτη, 4 Μαΐου 2022, 5.30μ.μ. – 9.00μ.μ., σε διαδικτυακή επιμορφωτική/ενημερωτική συνάντηση, με θέμα:

«Ενδυναμώνοντας την Επικοινωνία Οικογένειας – Σχολείου»

Η επικοινωνία του παιδιού με το περιβάλλον του -φυσικό και εικονικό- σε έναν κόσμο που αλλάζει ταχύτατα αποτελεί τεράστιας σημασίας ζήτημα, τόσο για την Οικογένεια όσο και για το Σχολείο.

Σκοπός της διαδικτυακής αυτής συνάντησης είναι η ενημέρωση, η υποστήριξη και ενδυνάμωση των γονέων σε θέματα που σχετίζονται με την επικοινωνία, τόσο σε ενδοοικογενειακό όσο και σε σχολικό και ευρύτερα εκπαιδευτικό επίπεδο.

Η επισήμανση των δυσχερειών της ψηφιακής αλλά και της διά ζώσης επικοινωνίας, όπως και οι τεχνικές πρόληψης και αντιμετώπισης των δυσχερειών αυτών, η παρουσίαση των εκπαιδευτικών υποστηρικτικών δομών και οι τρόποι επικοινωνίας και συνεργασίας της οικογένειας με αυτές αποτελούν τα επιμέρους θέματα της συνάντησής μας.

 

Η Πρόσκληση Συμμετοχής σε μορφή .pdf : ΕΔΩ

Η αφίσα τής ημερίδας: ΕΔΩ
 

Η βιντεοσκοπημένη Επιμορφωτική/Ενημερωτική Συνάντηση απ΄το YouTube:
https://www.youtube.com/watch?v=FxkvslzFKek


 
Η ΕΣΠΕΡΙΔΑ ΤΟΥ 3ου ΠΕΚΕΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Εισηγητής:
Δερέκα Μαρία
(Σ.Ε.Ε. Ειδικής Αγωγής & Ενταξιακής Εκπαίδευσης)

Θέμα:
«Διαταραχές Συμπεριφοράς»

Η παρουσίαση ΕΔΩ

Εισηγητής:
Μποζίνης Νικόλαος,
(Σ.Ε.Ε. κλ.ΠΕ02 – Φιλολόγων)

Θέμα:
«Θεσμικό Πλαίσιο της συνεργασίας της οικογένειας με το σχολείο»

Η παρουσίαση ΕΔΩ

 

Εισηγητής:
Μπουσδούνης Ιωάννης,
(Προϊστάμενος 2ου ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Γ΄ Αθήνας)

Θέμα:
«Ενδυναμώνοντας την Επικοινωνία Οικογένειας – Σχολείου»

Η παρουσίαση ΕΔΩ

 

Εισηγητής:
Χρυσοστομίδης Πέτρος (Προϊστάμενος ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Δυτικής Αττικής)

Θέμα:
«Ενδυναμώνοντας την Επικοινωνία Οικογένειας – Σχολείου»

Η παρουσίαση ΕΔΩ

 (σε μορφή .pdf: )

 

Πρόσκληση συμμετοχής σε επιμορφωτική ημερίδα με θέμα «Φαινόμενα βίας στη σχολική κοινότητα: Αντιμετώπιση, Πρόληψη, Ερμηνεία».

 

  Την ημερίδα αυτή συνδιοργανώνουν, έπειτα από απόφαση των Ολομελειών τους, είκοσι δύο από τα είκοσι τέσσερα Περιφερειακά Κέντρα Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) της χώρας και πιο συγκεκριμένα: Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Αττικής (1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 5ο και 6ο), Β. Αιγαίου (1ο, 2ο), Δυτικής Ελλάδας, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Κεντρικής Μακεδονίας (1ο, 2ο, 3ο, 4ο), Κρήτης, Ν. Αιγαίου (1ο, 2ο), Πελοποννήσου και Στερεάς Ελλάδας.

 

Η Πρόσκληση Συμμετοχής σε μορφή .pdf : ΕΔΩ

Η αφίσα τής ημερίδας: ΕΔΩ

 

Βιντεοσκοπημένες εργασίες:

Παρουσιάσεις:

 


ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ Α΄ ΦΑΣΗΣ

ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΤΗΣ Γ΄ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΙΣ 13-12–2021 

ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΣΕ ΤΑΞΕΙΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ Ζ.Ε.Π ΣΤΙΣ 30-11-2021

ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ KAI ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΤΗΣ Γ΄ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΙΣ 10/9/2021 


 

Πρόσκληση σε ενημερωτική συνάντηση για τη λειτουργία τού Διαπεριφερειακού Δικτύου «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» στο 3ο ΠΕΚΕΣ Αττικής

 

   Στο πλαίσιο των ενημερωτικών και επιμορφωτικών δράσεων του 3ου ΠΕΚΕΣ Αττικής και σύμφωνα με τις ανωτέρω σχετικές, σας ενημερώνουμε ότι το 3ο ΠΕΚΕΣ συμμετέχει για 3η σχολική χρονιά στο Διαπεριφερειακό Θεματικό Δίκτυο: «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο».

 

   Προκειμένου να ενημερωθούν όσα σχολεία και εκπαιδευτικοί επιθυμούν να συμμετέχουν την τρέχουσα σχολική χρονιά, το 3ο ΠΕΚΕΣ σε συνεργασία με το Διαπεριφερειακό Θεματικό Δίκτυο διοργανώνει ενημερωτική συνάντηση την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021 στις 18.00.

 

   Εισηγητής στην εκδήλωση θα είναι εκ μέρους του Δικτύου ο Απόστολος Παρασκευάς, ΣΕΕ κλ. ΠΕ70 του 2ου ΠΕΚΕΣ Κεντρικής Μακεδονίας.

 

   Σύνδεσμος Σύνδεσης:

https://minedu-primary.webex.com/meet/ikara

 

 

 


(Δημιουργία αφίσας: Κουφόπουλος Ιωάννης )

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ σε ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΣΠΕΡΙΔΑ  για τη ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
 
(Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021 και ώρες 18.00 – 21.00)

Στο πλαίσιο των επιμορφωτικών δράσεων του 3ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής, οι ΣΕΕ ΠΕ70 διοργανώνουν εσπερίδα με θέμα:

Η Σεξουαλική Αγωγή στο Σχολείο (Α’ Μέρος)

και εισηγητές τον κ. Γεώργιο Κρεατσά, Ομ. Καθηγητή και τ. Αντιπρύτανη του
Πανεπιστημίου Αθηνών και τον κ. Χάρη Παπαδόπουλο, πρ. Σ.Ε.Ε. κλ. ΠΕ70.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά την Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021 και ώρες 18.00 – 21.00, σύμφωνα με το επισυναπτόμενο πρόγραμμα.

Πρόσκληση (Α΄Μέρος): ΕΔΩ  /  Προβολή Α’ Μέρους: ΕΔΩ (αποθηκευμένο video στο YouTube)

_______________________

Επίσης, στο πλαίσιο των επιμορφωτικών δράσεων του 3 ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής, οι ΣΕΕ ΠΕ70 διοργανώνουν το Β ́ Μέρος της εσπερίδας με θέμα:

Η Σεξουαλική Αγωγή στο Σχολείο (Β’ Μέρος)

 με εισηγητή τον κ. Χάρη Παπαδόπουλο, πρ. Σ.Ε.Ε. κλ. ΠΕ70 και θέμα: «Ο σεβασμός της ταυτότητας ως πρωταρχικό δικαίωμα του ανθρώπου».
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά την Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021 και ώρες 18.00 – 20.30, στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://minedu-primary.webex.com/join/ftsiampasi

Πρόσκληση (Β΄Μέρος): ΕΔΩ   – Προβολή B’ Μέρους: ΕΔΩ (αποθηκευμένο video στο YouTube)
 


ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
«Το Σχολείο της Συμπερίληψης: Πραγματικότητα και Προοπτικές»

 

6 & 7 Νοεμβρίου 2020

 

– 3ο Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕΚΕΣ) Αττικής

– Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

https://3pekes-edutech.uniwa.gr

 


ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ & ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Παρουσιάσεις από τις ενημερωτικές- επιμορφωτικές συναντήσεις με θέμα: «Υποδοχή-ενημέρωση-επιμόρφωση νεοδιόριστων & αναπληρωτών εκπαιδευτικών Δ/θμιας Εκπαίδευσης


Επιμέλεια φωτογραφίας τού ΣΣΕ κ. Ιωάννη Κουφόπουλου από το πίνακα τού Ευγένιου Ντελακρουά:'Έφιππος Έλληνας αγωνιστής'

 

ΥΛΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΕΝΤΑΞΙΑΚΗΣ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΙΕΠ:

  Δείτε εδώ (κλικ) το εκπαιδευτικό υλικό για εκπαιδευτικούς που διδάσκουν σε τάξεις με ευάλωτες κοινωνικές ομάδες

 

 

 

 


Επιμέλεια φωτογραφίας τού ΣΣΕ κ. Ιωάννη Κουφόπουλου από το πίνακα τού Ευγένιου Ντελακρουά:'Έφιππος Έλληνας αγωνιστής'

 

    ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

  Το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Δ.Ε.), το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων “Διόφαντος” (Ι.Τ.Υ.Ε.), το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (Ε.Α.Π.), το 3ο ΠΕΚΕΣ Αττικής και 13 ακόμη ΠΕΚΕΣ
              συνδιοργανώνουν
Πανελλήνιο και Διεθνές Συνέδριο με θέμα: «Εκπαιδευτικοί & Εκπαίδευση STE(A)M – STE(A)M educators & education».

  Είσοδος στην ιστοσελίδα τού Συνεδρίου: https://steamonedu.eu/el/ steam2021conference/

 


Επιμέλεια φωτογραφίας τού ΣΣΕ κ. Ιωάννη Κουφόπουλου από το πίνακα τού Ευγένιου Ντελακρουά:'Έφιππος Έλληνας αγωνιστής'

Από τις ‘ΔΡΑΣΕΙΣ‘ τής ιστοσελίδας μας:

    Στο πλαίσιο του επιστημονικού/επιμορφωτικού του έργου, το 3ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής διοργανώνει διαδικτυακή εσπερίδα, με θέμα: «Εικονιστικές αναπαραστάσεις και ήρωες του Εικοσιένα».

Η εσπερίδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2021, 18.00-21.00.
Συμμετέχουν με ομιλίες οι:

1. Χάρης Αθανασιάδης, Καθηγητής στο Τμήμα Φιλοσοφίας του Παν. Ιωαννίνων, με θέμα: «Ήρωες και μάρτυρες. Το Εικοσιένα στη Σχολική και τη Δημόσια Ιστορία».

2. Άγγελος Παληκίδης, Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Παν. Θράκης, με θέμα: «Ιδεολογικές αναγνώσεις της εικονογραφίας του Εικοσιένα».

3. Παναγιώτης Πυρπυρής, Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου κλ. ΠΕ02 στο 3ο ΠΕΚΕΣ Αττικής, με θέμα: «Ευρωπαίοι Ρομαντικοί και Φιλέλληνες: Εικονιστικές αναπαραστάσεις του Εικοσιένα».

  Είσοδος στην αίθουσα της τηλεδιάσκεψης από τον σύνδεσμο: https://minedu-primary.webex.com/


 
Οι σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, λόγω της αναστολής λειτουργίας τους, υποχρεούνται να παρέχουν σύγχρονη εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση καλύπτοντας τη διδακτέα ύλη.
 
 

 

Από τις 15 Οκτωβρίου 2018 με τη σχετική διαπιστωτική πράξη (ΦΕΚ Β’ 4511/15-10-2018) ξεκίνησε η λειτουργία του 3ου Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) Αττικής.Το 3ο  ΠΕ.Κ.Ε.Σ. στεγάζεται επί των οδών Ατταλείας 2 & Ιεράς Οδού στο Αιγάλεω και τα τηλέφωνα επικοινωνίας μαζί μας είναι: 2105752000 και 2105987693, το fax: 210 5728090 και η διεύθυνση ηλεκτρονικής επικοινωνίας: 3pekes@attik.pde.sch.gr  


  Πεδίο αρμοδιότητας του 3ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ είναι όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Γ’ Αθήνας και της Δυτικής Αττικής και αποστολή του είναι η επιστημονική και παιδαγωγική υποστήριξη των εκπαιδευτικών, η επιμόρφωσή τους, καθώς και η συνδρομή στο σχεδιασμό του προγραμματισμού και της αποτίμησης  του εκπαιδευτικού έργου.


  Το 3ο Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού  (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) Αττικής  της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής με έδρα το Αιγάλεω ιδρύθηκε με το άρθρο 4  παρ δ. του Ν.4547/2018 (ΦΕΚ 102/τ.Α’/12-06-2018) «Αναδιοργάνωση των δομών υποστήριξης της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις».

Αποστολή του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. είναι (παρ. 2 του άρθρου 4 του ν. 4547/2018):

 • Ο εκπαιδευτικός σχεδιασμός, η παρακολούθηση, ο συντονισμός και η στήριξη του εκπαιδευτικού έργου των δημόσιων και ιδιωτικών σχολικών μονάδων, καθώς και των Εργαστηριακών Κέντρων (Ε.Κ.),
 • Ο συντονισμός των Κέντρων Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής
  Υποστήριξης (Κ.Ε.Σ.Υ.), των Κέντρων Εκπαίδευσης για την Αειφορία (Κ.Ε.Α.) και των Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.) της περιοχής αρμοδιότητάς τους,
 • Η επιστημονική και παιδαγωγική υποστήριξη των εκπαιδευτικών της δημόσιας και της ιδιωτικής εκπαίδευσης,
 • Η οργάνωση της επιμόρφωσης, περιλαμβανομένης και της εισαγωγικής, των εκπαιδευτικών, καθώς και
 • Η υποστήριξη του προγραμματισμού και της αποτίμησης του εκπαιδευτικού έργου σε περιφερειακό επίπεδο.

Στην περιοχή αρμοδιότητας του 3ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ.  ιδρύθηκαν με το άρθρο 1  του Ν.4547/2018 (ΦΕΚ 102/τ.Α’/12-06-2018) τρία Κέντρα Εκπαίδευσης και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (Κ.Ε.Σ.Υ.). Το 1ο και 2ο Κ.Ε.Σ.Υ. Γ΄Αθήνας με έδρα το Αιγάλεω και το Ίλιο, αντίστοιχα και το Κ.Ε.Σ.Υ. Δυτικής Αττικής με έδρα την Ελευσίνα.

 

Αυγ 2022
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

ΧΡΗΣΙΜΑ

 • 12-08-22 Ξεκινούν την Τρίτη οι αιτήσεις δήλωσης προτίμησης για πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών για το διδακτικό έτος 2022-2023 12 Αυγούστου 2022
  12-08-22 Ξεκινούν την Τρίτη οι αιτήσεις δήλωσης προτίμησης για πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών για το διδακτικό έτος 2022-2023. Από την προσεχή Τρίτη 16 Αυγούστου 2022 ξεκινά η διαδικασία υποβολής αίτησης δήλωσης προτίμησης  για πρόσληψη προσωρινών αναπληρωτών το διδακτικό έτος 2022-2023, και μέχρι την Τρίτη 23 Αυγούστου 2022. Η πρόσκληση  αφορά  εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  που […]
 • 22-07-22 Νομοθετικές ρυθμίσεις Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για τις Μουφτείες 22 Ιουλίου 2022
  22-07-22 Νομοθετικές ρυθμίσεις Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για τις Μουφτείες Μια ολοκληρωμένη μεταρρύθμιση για τη δημιουργία μιας σύγχρονης Μουφτείας, με  επικεφαλής τον Μουφτή που θα απολαμβάνει το κύρος που αντιστοιχεί στη θέση του, δρομολογείται με τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων που κατατέθηκαν σήμερα στη Βουλή. Οι ρυθμίσεις αυτές για την αναβάθμιση […]
 • 18-07-22 Μηχανογραφικό για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και στα Δημόσια ΙΕΚ-Επιλογές μηχανογραφικών  18 Ιουλίου 2022
  18-07-22 Μηχανογραφικό για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και στα Δημόσια ΙΕΚ-Επιλογές μηχανογραφικών  Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων υπενθυμίζεται ότι η υποβολή των Μηχανογραφικών Δελτίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ και του Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου για τα Δημόσια ΙΕΚ ολοκληρώνεται την Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022 και ώρα 24:00. Οι υποψήφιοι μπορούν να επισκέπτονται, χρησιμοποιώντας […]