• minedu logo transp new

    Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής έχει την έδρα της στην Αθήνα, Αναστασίου Τσόχα 15-17 και είναι αρμόδια για θέματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Αττικής. Έχει υπό την εποπτεία της 3.564 σχολικές μονάδες και ειδικότερα 2.548 σχολεία πρωτοβάθμιας και 1.016 σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

    Από την 1η Απρίλιου του 2019, Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Αττικής είναι ο Δρ. Κόσυβας Γεώργιος, εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κλάδου ΠΕ03 (ΑΔΑ: ΩΩΤΗ4653ΠΣ-ΒΔ3).

Π

Δ

Ε

 

Α

τ

τ

ι

κ

ή

ς

Phonebook-icon32x32  maps-icon32x32  rss-icon48x48

Γραμμή Βοηθείας

help line

safe line

SaferInternet4Kidslogo

sos-line

S

@

f

e

r

 

I

n

t

e

r

n

e

t

Πέμπτη, 07 Δεκεμβρίου 2017 15:29

Επιμορφωτικές Εκδηλώσεις 2017-18 για την Ευρωπαϊκή δράση eTwinning, η κοινότητα των σχολείων της Ευρώπης

Επιμορφωτικές Εκδηλώσεις 2017-18 για την Ευρωπαϊκή δράση eTwinning, η κοινότητα των σχολείων της Ευρώπης

Το eTwinning – Η Κοινότητα για τα σχολεία της Ευρώπης – είναι μια σφύζουσα κοινότητα εκπαιδευτικών από όλη την Ευρώπη, όπου τα μέλη της μπορούν να συμμετάσχουν σε πολλές δραστηριότητες, από συζητήσεις με συναδέλφους μέχρι την υλοποίηση συνεργατικών έργων, ενώ παράλληλα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε ποικίλες ευκαιρίες επαγγελματικής ανάπτυξης τόσο μέσω διαδικτύου όσο και διά ζώσης. Σήμερα το eTwinning είναι ίσως το μεγαλύτερο δίκτυο εκπαιδευτικών στην ιστορία της εκπαίδευσης. Περισσότερα από 500.000 εκπαιδευτικοί σε 190.000 σχολεία έχουν εγγραφεί σε αυτό. Η καρδιά του eTwinning έγκειται σε μια πολυσύνθετη ψηφιακή πλατφόρμα, προσβάσιμη στο www.etwinning.net και διαθέσιμη σε 28 γλώσσες.

Το eTwinning προσφέρει μεγάλη υποστήριξη στους χρήστες του. Σε καθεμία από τις συμμετέχουσες χώρες (38 προς το παρόν) μια Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης (ΕΥΥ) προωθεί τη δράση, παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες και καθοδήγηση στους τελικούς χρήστες και διοργανώνει πλήθος δραστηριοτήτων σε εθνικό επίπεδο. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, υπεύθυνος για τον συντονισμό του eTwinning είναι η Κεντρική Υπηρεσία Υποστήριξης (ΚΥΥ) υπό τη διοίκηση του European Schoolnet, μιας κοινοπραξίας 31 Υπουργείων Παιδείας.

To eTwinning αποτελεί το μοναδικό εργαλείο για εξεύρεση συνεργατών για όλα τα Erasmus+ έργα και εξελίσσεται σε μια πολύ ισχυρή πλατφόρμα συνεργασίας μεταξύ των σχολείων, υποστηρίζοντας όλων των ειδών προγραμμάτων σχολικής συνεργασίας και κινητικότητας.

Η Ελληνική Εθνικής Υπηρεσίας Υποστήριξης (ΕΥΥ) της ευρωπαϊκής δράσης eTwinning, λειτουργεί από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων «Διόφαντος» (ΙΤΥΕ), σύμφωνα με το από 6/11/2014 έγγραφο του ΥΠ.Π.Ε.Θ προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την υπ’ αρ. πρωτ. 205041/Δ1 ΚΓ (ΑΔΑ:6ΣΜΟ9-ΑΕ7) απόφαση. Στην Ελληνική ΕΥΥ συμμετέχουν στελέχη του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Ο συντονιστής εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων έχει οριστεί σύμφωνα με την υπ’ αρ. πρωτ. 1321 ΓΔ4 3/1/2017 απόφαση, η Παιδαγωγική ομάδα από την πλευρά του ΥΠ.Π.Ε.Θ σύμφωνα με την υπ’ αρ. πρωτ. 130083 ΓΔ4 31/07/2017 απόφαση , καθώς και στελέχη του ΙΤΥΕ- ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ σύμφωνα με την Π1363/24.11.2015 απόφαση.

Η ΕΥΥ eTwinning, στο πλαίσιο των workshops που έχει προδιαγράψει για το 2017 σε όλους τους νομούς της Ελλάδας, διοργανώνει ενημερωτικές ημερίδες - workshops[1] :


                                                           

Πρεσβευτής: Ναταλία Τζίτζη

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΩΝ ΗΜΕΡΙΔΩΝ ETWINNINGΑ΄Αθήνας

A/A Πόλη Ημέρα Ημερομηνία Ώρα

Σχολείο -

Διεύθυνση σχολείου

Διευθυντής/ρια Τηλ/fax Υπεύθυνος Εργαστηρίου Πληροφορικής Τηλέφωνο
1. ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017 16:00

1ο Γυμνάσιο Καισαριανής,

Δνση: Ηρώς Κωνσταντοπούλου & Σουκατζίδη

Ειρήνη Μυγδάλη 2107654441

Αχιλλέας Μαζέρας

Χρυσούλα Μανουσέλη

2107654441
2.                  
3.                  
4.                  


Οι θέσεις για τα workshops είναι περιορισμένες. Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονικά συμμετοχή στη διεύθυνση: http://www.etwinning.gr/news/ambassadorsworkshops , επιλέγοντας την αντίστοιχη ελληνική περιφέρεια και το workshop της επιλογής τους.

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση που θα δηλώσουν οι εκπαιδευτικοί κατά τη δήλωση συμμετοχής θα τους αποσταλεί ηλεκτρονικά η πρόσκληση και το πρόγραμμα για την εκδήλωση.

Σας ενημερώνουμε ότι αλλαγές ή τροποποιήσεις που ενδέχεται να προκύπτουν στο πρόγραμμα των ημερίδων θα ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα της ελληνικής ΕΥΥ του eTwinning (http://www.etwinning.gr/news/ambassadorsworkshops). Παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί να ενημερώνονται σχετικά πριν την παρακολούθηση της ημερίδας για την οποία έχουν δηλώσει ενδιαφέρον.

Μετά το τέλος των εκδηλώσεων θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Υπεύθυνη διοργάνωσης workshop:

  • Ναταλία Τζίτζη   (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. )

Πρεσβευτής eTwinning

 
 

Ο Περιφερειακός Διευθυντής

Εκπαίδευσης Αττικής

 

Χαράλαμπος Λόντος