• minedu logo transp new

    Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής έχει την έδρα της στην Αθήνα, Αναστασίου Τσόχα 15-17 και είναι αρμόδια για θέματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Αττικής. Έχει υπό την εποπτεία της 3.564 σχολικές μονάδες και ειδικότερα 2.548 σχολεία πρωτοβάθμιας και 1.016 σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

    Από την 1η Απρίλιου του 2019, Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Αττικής είναι ο Δρ. Κόσυβας Γεώργιος, εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κλάδου ΠΕ03 (ΑΔΑ: ΩΩΤΗ4653ΠΣ-ΒΔ3).

Π

Δ

Ε

 

Α

τ

τ

ι

κ

ή

ς

Phonebook-icon32x32  maps-icon32x32  rss-icon48x48

Γραμμή Βοηθείας

help line

safe line

SaferInternet4Kidslogo

sos-line

S

@

f

e

r

 

I

n

t

e

r

n

e

t

Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2017 09:19

Ενημέρωση και πρόσκληση για συμμετοχή στην 30ή επέτειο του προγράμματος Erasmus

Με αφορμή την 30ή επέτειο του προγράμματος Erasmus, σας υπενθυμίζουμε ότι το πρόγραμμα που άρχισε το 1987 ως πρόγραμμα κινητικότητας για φοιτητές έχει εξελιχθεί σε μια σπουδαία εμπειρία που έχει εμπλουτίσει τη ζωή 9 και πλέον εκατομμυρίων νέων, και έχει επηρεάσει έμμεσα τη ζωή πολλών άλλων. Από το 2014 πολλά προγράμματα ενώθηκαν σε ένα: το Erasmus+, το οποίο προσφέρει δυνατότητες τόσο σε άτομα όλων των ηλικιών, βοηθώντας τα να αναπτύσσουν και να ανταλλάσσουν γνώσεις και εμπειρίες σε ιδρύματα και οργανισμούς που βρίσκονται σε διάφορες χώρες όσο και σε ένα ευρύ φάσμα οργανισμών, όπως πανεπιστήμια, φορείς παροχής εκπαίδευσης και κατάρτισης, ομάδες προβληματισμού, ερευνητικά ιδρύματα και ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Η 30ή επέτειος του προγράμματος Erasmus συμπίπτει με ένα άλλο ορόσημο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης: την 60ή επέτειο της Συνθήκης της Ρώμης, η οποία προωθεί μια ολοένα ισχυρότερη ένωση μέσα στην Ευρώπη. Και οι δύο επέτειοι έχουν έναν κοινό στόχο: να γιορτάσουν την ένωση των λαών της Ευρώπης. Καθ’ όλη τη διάρκεια του 2017, θα πραγματοποιηθούν σε όλη την Ευρώπη διάφορες εκδηλώσεις που θα παρουσιάσουν την ιστορία του Erasmus + και των προγενέστερων αυτού προγραμμάτων τα τελευταία 30 χρόνια.

Στο πλαίσιο αυτό, προσκαλούμε όλους τους φορείς της σχολικής εκπαίδευσης που συμμετείχαν σε οποιαδήποτε δράση του ευρωπαϊκού προγράμματος:

  • να μοιραστούν την εμπειρία τους μέσω τουTwitterή τουFacebook στις αντίστοιχες διευθύνσεις:

https://twitter.com/EUErasmusPlus?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ctwgr%5Eauthor και https://www.facebook.com/EUErasmusPlusProgramme/

Για περισσότερες πληροφορίες : https://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/anniversary_el

και https://www.iky.gr/el/