• minedu logo transp new

    Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής έχει την έδρα της στην Αθήνα, Αναστασίου Τσόχα 15-17 και είναι αρμόδια για θέματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Αττικής. Έχει υπό την εποπτεία της 3.564 σχολικές μονάδες και ειδικότερα 2.548 σχολεία πρωτοβάθμιας και 1.016 σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

    Από την 1η Απρίλιου του 2019, Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Αττικής είναι ο Δρ. Κόσυβας Γεώργιος, εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κλάδου ΠΕ03 (ΑΔΑ: ΩΩΤΗ4653ΠΣ-ΒΔ3).

Π

Δ

Ε

 

Α

τ

τ

ι

κ

ή

ς

Phonebook-icon32x32  maps-icon32x32  rss-icon48x48

Γραμμή Βοηθείας

help line

safe line

SaferInternet4Kidslogo

sos-line

S

@

f

e

r

 

I

n

t

e

r

n

e

t

Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017 12:04

Ενημέρωση για την ευρωπαϊκή εργαλειοθήκη του SEG

Σας υπενθυμίζουμε τη λειτουργία της ευρωπαϊκής εργαλειοθήκης όπως αναφέρεται στο ακόλουθο linkτου ΙΚΥ, https://www.iky.gr/el/iky-rss/item/2857-evropaiki-ergaleiothiki-gia-ta-sxoleia

Η Ευρωπαϊκή Εργαλειοθήκη για τα σχολεία αποτελεί προϊόν Ευρωπαϊκής Συνεργασίας και διατίθεται μέσω του School Education Gateway. Στόχος της είναι να υποστηρίξει την ανταλλαγή καλών πρακτικών και εμπειριών μεταξύ των εμπλεκομένων στην εκπαιδευτική διαδικασία και των φορέων χάραξης εκπαιδευτικής πολιτικής. Προσφέρει ολοκληρωμένες ιδέες για τη βελτίωση της συνεργασίας εντός, μεταξύ και πέραν των σχολείων, προκειμένου όλοι οι νέοι να έχουν τη δυνατότητα να ολοκληρώνουν επιτυχώς τις σχολικές τους σπουδές.

Η Ευρωπαϊκή Εργαλειοθήκη για τα σχολεία απευθύνεται σε σχολικούς διευθυντές, σε εκπαιδευτικούς, σε γονείς αλλά και σε άτομα που συμμετέχουν σε διάφορες πτυχές της σχολικής ζωής προκειμένου να αντλήσουν χρήσιμες πληροφορίες, παραδείγματα παρεμβάσεων και πηγές εκπαιδευτικού υλικού στο πλαίσιο των προσπαθειών τους για την παροχή αποτελεσματικής και ποιοτικής προσχολικής και σχολικής εκπαίδευσης.

Το υλικό της Εργαλειοθήκης απαρτίζεται από πέντε αλληλένδετα μεταξύ τους θεματικά πεδία:

1. Διοίκηση των σχολείων

2. Υποστήριξη των εκπαιδευτικών

3. Υποστήριξη των μαθητών

4. Συμμετοχή των γονέων

5. Συμμετοχή των ενδιαφερόμενων φορέων

Tα πέντε θεματικά πεδία χωρίζονται σε επιμέρους ενότητες. Οι ενότητες περιλαμβάνουν παραδείγματα συγκεκριμένων δράσεων που μπορούν να αναληφθούν σε επίπεδο σχολείου.

Η κάθε ενότητα περιλαμβάνει:

• σύντομη επεξήγηση των λόγων για τους οποίους η διάσταση αυτή είναι σημαντική για την επιτυχή πορεία των μαθητών και τη μείωση της πρόωρης εγκατάλειψης του σχολείου, με αποδεικτικά στοιχεία από έρευνες, παραδείγματα παρεμβάσεων σε σχολικό επίπεδο και συνδέσμους για συμπληρωματικό υλικό

• διάφορους πόρους, από ερευνητικές μελέτες και εκθέσεις έργων μέχρι συγκεκριμένα παραδείγματα καλών πρακτικών στα οποία περιγράφονται οι τρόποι επιτυχούς εφαρμογής υλοποίησης μιας παρέμβασης (με στοιχεία επικοινωνίας, εφόσον είναι διαθέσιμα).

Για περισσότερες πληροφορίες:

Ευρωπαϊκή Εργαλειοθήκη για Σχολεία

School Education Gateway