• minedu logo transp new

    Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής έχει την έδρα της στην Αθήνα, Αναστασίου Τσόχα 15-17 και είναι αρμόδια για θέματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Αττικής. Έχει υπό την εποπτεία της 3.564 σχολικές μονάδες και ειδικότερα 2.548 σχολεία πρωτοβάθμιας και 1.016 σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

    Από την 1η Απρίλιου του 2019, Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Αττικής είναι ο Δρ. Κόσυβας Γεώργιος, εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κλάδου ΠΕ03 (ΑΔΑ: ΩΩΤΗ4653ΠΣ-ΒΔ3).

Π

Δ

Ε

 

Α

τ

τ

ι

κ

ή

ς

Phonebook-icon32x32  maps-icon32x32  rss-icon48x48

Γραμμή Βοηθείας

help line

safe line

SaferInternet4Kidslogo

sos-line

S

@

f

e

r

 

I

n

t

e

r

n

e

t

Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017 12:56

Ενημέρωση και πρόσκληση για συμμετοχή σε κύκλο μαθημάτων του SEG

Σε συνέχεια του σχετικού σας υπενθυμίζουμε τη δημιουργία του Teacher Academy από το School Education Gateway(SEG), το οποίο διευκολύνει την πρόσβαση των εκπαιδευτικών στην κατάρτιση και την υποστήριξη που χρειάζονται, προκειμένου να διαδραματίσουν καίριο ρόλο στην αντιμετώπιση βασικών ζητημάτων των σύγχρονων κοινωνιών. Το Teacher Academy προσφέρει ευκαιρίες επαγγελματικής ανάπτυξης για εκπαιδευτικούς, επιμορφωτές εκπαιδευτικών και μη διδακτικό προσωπικό που μετέχει στη σχολική εκπαίδευση (από την προσχολική έως την ανώτερη δευτεροβάθμια), μέσα από έναν βασικό κατάλογο μαθημάτων με πληροφορίες σχετικά με μαθήματα σε φυσικό χώρο κατά τις ώρες εργασίας και μέσω διαδικτύου. Τα διαδικτυακά μαθήματα είναι εντελώς δωρεάν και αναπτύσσονται από το School Education Gateway.

Στο πλαίσιο αυτό σας ενημερώνουμε για τη διεξαγωγή επαναληπτικού κύκλου μαθημάτων με θέμα «Πολιτισμική πολυμορφία στην τάξη σας», όπως αναφέρεται στο ακόλουθο linkτου ΙΚΥ, https://www.iky.gr/el/iky-rss/item/2835-politistiki-polymorfia-sti-taksi-sas

Ο κύκλος μαθημάτων προσφέρει στους εκπαιδευτικούς δυνατότητα πρόσβασης σε χρήσιμο υλικό και σε ανταλλαγή απόψεων με τους συναδέλφους τους, αναφορικά με το φλέγον ζήτημα της πολιτισμικής πολυμορφίας στην τάξη. Τα συγκεκριμένα μαθήματα αποτελούν μέρος τριών κύκλων, που διερευνούν το ζήτημα της πολιτισμικής πολυμορφίας, την κατάσταση των νεοαφιχθέντων μεταναστών γενικότερα, καθώς και τρόπους ενσωμάτωσης των μεταναστών μαθητών στα σχολεία και στις σχολικές τάξεις.

Στον πρώτο κύκλο μαθημάτων, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν τις εμπειρίες τους από την εργασία και την επαφή με μαθητές από ποικίλα πολιτισμικά περιβάλλοντα, να συζητήσουν τα διάφορα σενάρια της θετικής χρήσης της πολιτισμικής πολυμορφίας σε ένα μαθησιακό πλαίσιο, να αναλύσουν τα παιδαγωγικά μέσα και το εκπαιδευτικό υλικό στο πλαίσιο μίας αποτελεσματικής διαπολιτισμικής επικοινωνίας και επίσης να αναπτύξουν δραστηριότητες για την τάξη που θα συμβάλλουν στην αναγνώριση και την ενδυνάμωση της κοινότητας της σχολικής τάξης ως πολυπολιτισμικό περιβάλλον.

Τα μαθήματα αφορούν κάθε εκπαιδευτικό που εργάζεται σε ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον ή που ενδιαφέρεται να αναπτύξει την πολιτισμική συνείδηση και έκφραση των μαθητών.

Ο κύκλος μαθημάτων διαρκεί τρεις εβδομάδες και καλύπτει δύο ενότητες. Η 1η ενότητα εξετάζει τρόπους ανάπτυξης των διαπολιτισμικών ικανοτήτων και η 2η ενότητα διερευνά το πώς μπορεί κανείς να αναγνωρίσει και να αξιοποιήσει την πολιτισμική πολυμορφία κατά τη διαδικασία μάθησης μέσα στη σχολική τάξη.

Τα μαθήματα γίνονται στην αγγλική γλώσσα, διαδικτυακά και ξεκίνησαν στις 20 Φεβρουαρίου. Οι εγγραφές ολοκληρώνονται πριν τις 6 Μαρτίου 2017.

Υπενθυμίζουμε ότι για την είσοδο στην πλατφόρμα απαιτείται είτε: α) η δημιουργία λογαριασμού School Education Gateway ή β )η χρήση στοιχείων υπάρχoντος λογαριασμού eTwinning.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στην πλατφόρμα τουSchoolEducationGateway