• minedu logo transp new

    Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής έχει την έδρα της στην Αθήνα, Αναστασίου Τσόχα 15-17 και είναι αρμόδια για θέματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Αττικής. Έχει υπό την εποπτεία της 3.564 σχολικές μονάδες και ειδικότερα 2.548 σχολεία πρωτοβάθμιας και 1.016 σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

    Από την 1η Απρίλιου του 2019, Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Αττικής είναι ο Δρ. Κόσυβας Γεώργιος, εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κλάδου ΠΕ03 (ΑΔΑ: ΩΩΤΗ4653ΠΣ-ΒΔ3).

Π

Δ

Ε

 

Α

τ

τ

ι

κ

ή

ς

Phonebook-icon32x32  maps-icon32x32  rss-icon48x48

Γραμμή Βοηθείας

help line

safe line

SaferInternet4Kidslogo

sos-line

S

@

f

e

r

 

I

n

t

e

r

n

e

t

Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2019 11:07

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ Π.Δ.Ε. ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ Π.Δ.Ε. ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ

Στο πλαίσιο της Ελληνογαλλικής Φιλίας ανανεώνεται η σύμβαση εταιρικής σχέσης και η επακόλουθη συνεργασία ανάμεσα στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής και στην Ακαδημία των Παρισίων.

H Σύμβαση Συνεργασίας δίνει έμφαση στη διδασκαλία των γλωσσών των δυο χωρών, στην ανάπτυξη των πολιτιστικών αξιών που προάγουν τα αντίστοιχα εκπαιδευτικά συστήματα και στην εφαρμογή καλών πρακτικών στη σχολική εκπαίδευση. Σκοπός της συνεργασίας είναι η δημιουργία εποικοδομητικού διαλόγου ανάμεσα στις γλώσσες και τους πολιτισμούς, η προώθηση της προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς και η υποστήριξη της γλωσσικής και πολιτιστικής διαφορετικότητας.

Η τελετή υπογραφής της σύμβασης θα λάβει χώρα στην Αθήνα, τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας – Αμφιθέατρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος», οδός Σίνα 31 και ώρα 10.30-11.00.

Κατά τη διάρκεια της Τελετής θα απευθύνουν χαιρετισμούς

εκ μέρους της Ελλάδας:

  • H Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Σοφία Ζαχαράκη και
  • Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Αττικής, κ. Γεώργιος Κόσυβας

εκ μέρους της Γαλλίας:

  • Ο Πρέσβης της Γαλλίας στη Ελλάδα, κ. PatrickMaisonnave και
  • Ο Πρύτανης της Περιφερειακής Ακαδημίας Ιλ ντε Φρανς (Παρισίων), Πρύτανης των Πανεπιστημίων των Παρισίων, GillesPécout

Τα συνεργαζόμενα σχολεία είναι τα: Ράλλεια Πειραματικά Δημοτικά Σχολεία Πειραιά, 2ο Γυμνάσιο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ελληνικού, Πειραματικό Μουσικό Γυμνάσιο Παλλήνης, Πρότυπο ΓΕΛ Αναβρύτων, Μουσικό Λύκειο Παλλήνης, 1ο ΕΠΑΛ Αγίων Αναργύρων και 1Ο ΕΚ Γ’ Αθήνας, 2ο Πειραματικό ΓΕΛ Αθηνών, 1Ο ΕΠΑΛ Αίγινας και το 1Ο ΓΕΛ Αλίμου. Από την πλευρά της Γαλλίας τα: LycéeCondorcet, LycéeMarcelDeprez, LycéeGeorgesBrassens, EcolePolyvalented’ Application, LycéeCharlemagne, LycéeGuillaumeBudé, LycéeMarieCurie, CollegeVerlaine, LycéeHotelierGuillaumeTirel, LycéeChaptal.

Επισυνάπτεται το πρόγραμμα της εκδήλωσης